Vesti rele pentru soferi. S-a scumpit gazul lichefiat cu pana la 40 de bani pentru fiecare litru. Cei de la Agentia Nationala pentru Reglementare in Energetica spun ca nu sunt responsabili de calcularea tarifelor si ca acestea sunt stabilite direct de catre companiile petroliere.

Publicat:10.10.2018, 16:04


Mare i-a fost mirarea acestui barbat cand a vazut ca s-a scumpit gazul lichefiat. Pentru ca munceste taximetrist, spune ca isi alimenteaza masina des. 

“- De doua, trei ori pe zi. Se simte. Asa e tara in care traim.“

Indignati, soferii, ai caror automobile sunt alimentate cu gaz, spun ca au cam obosit de majorari. 

“Nu-i de mirare.“ 

 Pana ieri la aceasta benzinarie din capitala, de exemplu, pretul la gaz lichefiat era de 10 lei si 78 de bani pentru un litru. Astazi, pe panouri era indicat 11 lei si 12 bani. 

Suada KARKOUKI, REPORTER PROTV: “Un litru de gaz lichefiat costa acum cu 30, 40 de bani mai mult, ceea ce inseamna o majorare de aproximativ 3 la suta. In ultimele doua luni, pretul s-a tot schimbat si a crescut cu aproape 9 procente.“ 

 Astfel, pentru fiecare 10 litri de gaz lichefiat scoateti din buzunar cu 4 lei mai mult si, respectiv, pentru 100 de litri – 40 de lei. Agentia Nationala pentru Reglementare in Energetica nu are nicio legatura cu aceasta majorare, ne-a spus directorul institutiei. 

Tudor COPACI, DIRECTOR ANRE: “Din iulie, 2016, ANRE-ul nu mai reglementeaza preturile plafon la gaz lichefiat.“ 

 Mai mult, potrivit Moldstreet, pretul ar creste deoarece, de regula, in aceasta perioada cererea pentru gaz lichefiat este mai mare, asa cum se apropie sezonul rece, iar o alta cauza ar fi si deprecierea lenta, dar sigura a leului fata de dolar.