O zi de munca obisnuita s-a transformat in tragedie la Rascani. Patru angajati de la Posta Moldovei s-au stins intr-un accident cumplit. In apropiere de Mihaileni, masina in care se aflau s-a izbit de un camion. La volan era un sofer cu experienta, dar potrivit politiei, din cauza vitezei si a ghetusului nu a putut stapani volanul.

Publicat:26.01.2018, 16:51

Era dupa ora 9.00 dimineata cand cei patru angajati se aflau in masina de serviciu. Duceau corespondenta. Satul Mihaileni e prima lor destinatie. La volan, era un barbat in varsta de 64 de ani care potrivit colegilor sai de la Posta, avea experienta de-o viata ca sofer.

Intr-un moment, acesta a pierdut controlul volanului, iar VAZ-ul lor s-a rasturnat si s-a dus intr-un camion. Izbitura a fost fatala pentru toti patru. In fotografiile surprinse la fata locului se vede masina din care a ramas doar scheletul, dar se intelege si ca drumul e pe jumatate acoperit de zapada. 

Vlad BURAC, SEF SERVICIUL DE PRESÄ‚, IGP:Se presupune ca automobilul VAZ avea viteza si din cauza ghetusului si a unei manevre, si-a pierdut controlul si s-a izbit de camion.”

 Un tanar de 23 de ani, inca student, care mai si lucra part-time la Posta s-a stins. La fel ca si colegul sau de 33 de ani care a lasat in urma un copil de trei ani. Un alt angajat de 34 de ani si soferul au murit. Astazi, in holul institutiei au aparut fotografiile lor, iar colegii vorbesc cu durere despre cele intamplate. 

Tatiana BELEUTA, REPORTER PRO TV: Fotografiile celor patru angajati au fost prinse cu panglica neagra si puse in holul institutiei. In semn de doliu, colegii au aprins si o candela. Toti vorbesc cu durere despre cele intamplate.”

 Conducatorul TIR-ului, in varsta de 61 de ani s-a ales cu rani usoare, anunta politia.

Vlad BURAC, SEF SERVICIUL DE PRESÄ‚, IGP: “Soferul camionului a fost supus testului de alcoolemie si s-a stabilit ca nu a consumat alcool, avea zero alcoolemie.” 

 Pentru ca victimele sa fie scoase dintre fiare a fost nevoie de interventia salvatorilor.