Google+

Vizita presedintelui turc la Chisinau s-a incheiat la guvern, acolo unde acesta a avut o intrevedere cu premierul Pavel Filip. Cei doi au semnat mai multe acte si au facut poze impreuna - VIDEO

Vizita presedintelui turc la Chisinau s-a incheiat la guvern, acolo unde acesta a avut o intrevedere cu premierul Pavel Filip. Cei doi au semnat mai multe acte si au facut poze impreuna - VIDEO
Embed:

Vizita presedintelui turc s-a incheiat in aceasta dupa amiaza la guvern, acolo unde acesta a avut o intrevedere cu premierul Pavel Filip. Cei doi au semnat mai multe acte si au facut poze impreuna. Nici aici Recep Erdogan nu a raspuns la intrebarile jurnalistilor.

 

Ca si la presedintie, in fata executivului la feş a fost intins astazi covorul rosu. Intampinat de Garda de Onoare, presedintele turc a dat mana la intrare cu prim-ministrul dupa care cei doi au facut poze.

 

Filip si Erdogan nu s-au oprit sa raspunda la intrebarile jurnalistor. Au urmat insa niste declaratii in fata intregului cabinet de ministri de la noi si a delegatiei turce, pentru ca mai apoi, demnitarii sa isi puna semnatura pe 5 documente. Actele tin de abolirea reciproca a vizelor, de traficul rutier international sau acorduri in domeniul intruirii militare ori tineretului si sportului.

 

Pavel FILIP, PRIM-MINISTRUL RM:“Vreau sa subliniez semnarea de astazi a declaratiei comune referitor la instituirea Consiliului de Cooperare Strategica la nivel inalt in Moldova si Turcia, pentru ca cooperarea strategica va contribui la dinamizarea relatiilor dintre tarile noastre.”

 

Este prima vizita a lui Recep Erdogan la noi in tara. Acesta urma sa vina la Chisinau si in 2013, avand atunci functia de premier al guvernului turc. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn