Google+

Vlad Filat a stat de vorba cu colegul sau de celula: barbatul i-ar fi spus liderul PLDM ca ar fi stat anterior 11 ani la inchisoare. Ce spune avocatul despre declaratiile procurorului Adriana Betisor

Intr-o discutie intre Vlad Filat si colegul sau de celula, barbatul i-ar fi spus liderului PLDM ca anterior a stat 11 ani la o inchisoare din Soroca. Cel putin asta sustine Igor Popa, avocatul fostului premier. Totodata, avocatul spune ca afirmatiile procurorului Adriana Betisor dupa ultima sedinta de judecata reprezinta o grava incalcare a prezumtiei de nevinovatie a lui Vlad Filat.

 

Comunicatul emis de avocatul liderului PLDM Vlad Filat:

 

"In legatura cu declaratiile facute ieri de catre procurorul Adriana Betisor si comunicatul de concretizare emis de Departamentul Institutiilor Penitenciare, Biroul de Avocati Popa si Asociatii vine cu urmatoarele precizari:

 

Afirmatiile procurorului Adriana Betisor reprezinta o grava incalcare a prezumtiei de nevinovatie a deputatului Vlad Filat. Procurorul si-a permis sa prezinte drept adevaruri demonstrate mai multe fapte care abia sunt analizate in cadrul sedintelor de judecata.
Precizam ca nu este prima incalcare de acest fel admisa de Adriana Betisor. In calitate de aparatori, am atentionat în repetate rânduri autoritatile Republicii Moldova cu privire la inadmisibilitatea a astfel de abuzuri în adresa deputatului Vlad Filat. Asemenea actiuni iresponsabile ale organelor de urmarire si ancheta vor avea consecinte negative pentru Republica Moldova prin condamnarea de catre Curtea Europeana pentru Drepturile Omului, dar si altor structuri internationale sau comisii de monitorizare.

 

Afirmatiile procurorului Betisor, precum ca Ion Rusu ar fi declarat ca a primit bani de la Shor pentru Vlad Filat, nu corespund adevarului. Ion Rusu nu a facut asemenea declaratii în cadrul sedintei de judecata.

 

Nici alte relatari pentru presa ale procurorului Betisor nu coincid cu declaratiile facute în instanta de Ion Rusu. Mentionam aici cazul din 29 octombrie 2015, când Ion Rusu a contrazis în public afirmatiile Adrianei Betisor privind declaratiile acestuia în instanta.

 

Comunicatul emis de catre Departamentul Institutiilor Penitenciare precizeaza ca vecinul de celula al deputatului Vlad Filat nu este recidivist, ci se afla doar în arest preventiv. Consideram ca aceasta informatie este denaturata si selectiva. Persoana în cauza a recunoscut personal în discutii cu Vlad Filat ca si-a ispasit timp de 11 ani pedeapsa cu închisoarea la Penitenciarul nr.6 din Soroca. De asemenea, dânsul a declarat ca s-a aflat în detentie si peste hotarele tarii: în Grecia si România, iar la moment este cercetat pentru actiuni violente cu caracter sexual."


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn