Google+

VIDEO - Vlad Filat, adus de mascati la judecatoria Buiucani. Instanta a decis ca sedinta de judecata sa fie INCHISA. Popa: E o incalcare GRAVA. Ce le-a spus Filat jurnalistilor

VIDEO - Vlad Filat, adus de mascati la judecatoria Buiucani. Instanta a decis ca sedinta de judecata sa fie INCHISA. Popa: E o incalcare GRAVA. Ce le-a spus Filat jurnalistilor
Embed:

Ex-premierul Vlad Filat a fost adus la judecatoria Buiucani, inconjurat de mascati.

 

Vlad Filat: "Spectacolul continua. Ma declar nevinovat" - VIDEO

 

Igor Popa: Astazi inca o data s-au incalcat drepturile lui Vlad Filat. Vom merge cu recurs la Curtea Apel, urmatoarea sedinta e la 15 ianuarie. Vlad Filat este putin racit si demoralizat

 

Vlad Filat va sta dupa gratii inca cel putin 90 de zile. Procurorul explica de ce a cerut ca sedinta sa fie INCHISA

 

UPDATE 15:05 Instanta de judecata se afla in deliberare. In scurt timp vom afla daca va fi acceptat demersul procurorilor de aplicare a arestului preventiv pe inca 90 de zile pe numele lui Vlad Filat.

 

Cine sunt judecatorii care vor examina dosarul Filat. Unul dintre ei, filmat in timp ce AGRESA presa - VIDEO/FOTO

 

UPDATE 12:59 Instanta a decis ca sedinta de judecata se va petrece cu usile inchise.

 

UPDATE 12:35 Completul de judecata caruia i-a fost repartizat examinarea dosarului Filat este compus din judecatorii Galina Moscalciuc, Sergiu Lazar si Andrei Niculcea.

 

UPDATE 12:29 Vlad Filat si avocatul Igor Popa s-au intors in cabinet in care au intrat initial.

 

UPDATE 11:53 In aceste moment, instanta decide daca sedinta de judecata va fi publica, dupa ce procurorii au cerut nepublicitatea sedintei, potrivit lui Igor Popa.

 

Igor Popa, avocatul lui Vlad Filat: "Am pledat pentru publicitatea acestui proces pentru ca rezonanta cazului este destul de mare, si atat noi cat si clientul doreste ca societatea sa fie informata transparent si corect. Procurorii au cerut nepublicitatea sedintei de judecata. Consideram ca este o incalcare grava. Legea spune ca daca nu se respecta publicitatea sedintei de judecata, acest act de justitie se considera nul. Mai mult, CEDO condamna incontinuu aceste incalcari de procedura. Asteptam ca instanta sa decida daca sedinta va fi publica. Sunt trei judecatori noi. Nu au fost motive de recuzare si nici nu s-au abtinut".

 

 

UPDATE 11:46 Insotiti de mascati, Vlad Filat si Igor Popa au intrat intr-un alt cabinet al judecatoriei Buiucani.

 

Intrebat de jurnalisti daca va vorbi cu ei, Filat le-a raspuns ca o va face daca i se va permite.

 

 

UPDATE 11:15 Vlad Filat si avocatul sau, Igor Popa, au intrat in cabinetul judecatorului. Ex-premierul tinea in maini un teanc de acte.

 

Cu incepere de la ora 11:00, acolo are loc cea de-a doua sedinta de judecata in dosarul Filat.

 

Ultima data, Vlad Filat a aparut in public pe data de 18 noiembrie, intr-o sedinta de la Curtea de Apel.

 

A doua sedinta de judecata in dosarul Filat. Cauza a fost repartizata unui alt complet de judecatori

 

Prima sedinta de judecata in dosarul Filat a avut loc la 29 decembrie 2015. Procurorul urma sa ceara un nou mandat de arest pe numele lui, de aceasta data pentru 90 de zile. Vlad Filat nu s-a prezentat atunci al sedinta.

 

DOC/VIDEO - Dosarul Filat va fi examinat de un alt complet de judecatori. Procurorii vor cere prelungirea arestului preventiv pe numele ex-premierului pentru 90 de zile - VIDEO


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn