Si noua sefa de la sanatate le-a spus astazi jurnalistilor ce are de gand sa faca in acest an. A promis multe, cum ar fi ambulante in mai toate localitatile, pensii indexate, indemnizatii mai mari pentru veterani si invalizi, dar si bani de buzunar pentru copii aflati sub tutela.

Publicat:30.01.2018, 16:42

Svetlana CEBOTARI, MINISTRUL SANATATII, PROTECTIEI MUNCII SI FAMILIEI: “Pentru a asigura cu ambulante  subdiviziunele centrelor medicale de urgenta.  Aceasta actiune este foare necesara.”

Potrivit Ministrei in acest an vor fi procurate 300 de ambulante noi. Pentru asta s-au alocat 273 de milioane de lei. Tot in 2018 polita de asigurare medicala ar urma sa fie in format on-line.

Va exista o baza de date, astfel incat nu va fi necesar sa o prezentam cand mergem la medic. O alta promisiune, sefa din sanatate a facut-o pentru 2600 de copii, care se afla in grija asistentilor parentali. Acestia vor   primi lunar bani de buzunar. 

Svetlana CEBOTARI, MINISTRUL SANATATII, PROTECTIEI MUNCII SI FAMILIEI: “Cate zece lei zilnic, 100 de lei la ziua de nastere si cate 70 de lei pentru patru sarbatori, cum ar fi Anul Nou si  Pastele.” 

Si in domeniul muncii, Svetlana Cebotari a promis ca va face reforme, astfel incat moldovenii plecati peste hotare sa se intoarca acasa.