Google+

Votat: O persoana nu va putea detine mai mult de 2 institutii media. Proiectul il vizeaza direct pe Plahotniuc, care a declarat 4 televiziuni si 3 posturi de radio. Liberal-democratii: Aplicarea legii va fi taraganata - VIDEO

Votat: O persoana nu va putea detine mai mult de 2 institutii media. Proiectul il vizeaza direct pe Plahotniuc, care a declarat 4 televiziuni si 3 posturi de radio. Liberal-democratii: Aplicarea legii va fi taraganata - VIDEO
Embed:

Votat in Parlament. O persoana nu va putea detine mai mult de 2 institutii media. Proiectul il vizeaza direct pe Vlad Plahotniuc, care a declarat la sfarsitul anului trecut 4 televiziuni si 3 posturi de radio. Totusi, liberal-democratii spun ca documentul nu va intra in vigoare imediat, iar aplicarea lui se va taragana.


Adrian LEBEDINSCHI, DEPUTAT PSRM: ”Daca o persoana detine mai mult de 2 licente, la momentul cand expira, sau CCA nu-i prelungeste, sau el renunta la celelalte 3, ca sa ramana cu 2 licente.”


Proiectul a fost votat rapid, in 2 lecturi, de 81 de deputati. PLDM nu a votat in lectura a doua. Chiril Lucinschi, proprietar de televiziune si el, afirma ca problema este ca legea va fi aplicata doar cand licenta de emisie expira, iar asta ar putea dura chiar ani.


Chiril LUCINSCHI, DEPUTAT PLDM: ”Asta inseamna ca pana expira licenta, ele raman”


Potrivit CCA, dintre cele 4 televiziuni declarate anul trecut de Vlad Plahotniuc, pentru 2 licenta expira in 2021, pentru una in 2022, iar la cea de-a patra - 2017. Asa ca pana atunci omul de afaceri nu trebuie sa renunte la niciuna. Nu doar democratii au fost vizati.


Mihaela SPATARI, DEPUTAT NEAFILIAT: ”Acest proiect nu rezolva problema in esenta. Poate introducem notiunea de ”apartenenta politica”, asa ca sa fim siguri ca socialistii nu vor avea mai mult de NTV si Accent.”


Adrian LEBEDINSCHI, DEPUTAT PSRM: ”Daca este un amendament, desigur”


Veaceslav UNTILA, DEPUTAT PL: ”Propun sa fie doar 1 singura licenta si aceea doar cand cunoastem proprietarul.”


Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT: ”De la 1 noiembrie toti obligatoriu declara”


Dupa ce la sfarsitul anului trecut radiodifuzorii au fost obligati sa declare cine le sunt patronii, Vlad Plahotniuc a declarat ca detine 4 televiziunini - Publika TV, Prime TV, Canal 2 si Canal 3 si trei posturi de radio: Publika FM, Maestro FM si Muz FM. Atunci s-a aflat si ca proprietarul Jurnal TV este Victor Topa. Victor si Viorel Topa sunt unii dintre cei mai aprigi contestatari ai lui Vlad Plahotniuc.  Proprietarul postului de televiziune TV7 este deputatul PLDM Chiril Lucinschi, iar postul NTV este detinut de deputatul PSRM Corneliu Furculita.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn