Google+

Zeci de masini decorate cu drapele au marsaluit in coloane pe strazile capitalei, intr-un mars automobilistic: ”Promovam Romania Mare, sa se trezeasca lumea din somn" - VIDEO

Zeci de masini decorate cu drapele au marsaluit in coloane pe strazile capitalei, intr-un mars automobilistic: ”Promovam Romania Mare, sa se trezeasca lumea din somn" - VIDEO
Embed:

In jur de 30 de masini decorate cu drapele tricolore au marsaluit in coloana pe cele mai importante strazi din sectorele capitalei, intr-un mars automobilistic. Actiunea, amanata aterior de doua ori, a pornit de la Universitatea Ion Creanga. Locatia de inceput a evenimentului a fost schimbata din cauza manifestatiilor organizate de PD, care au blocat centrul capitalei.

 

In coloana si dirijate de doua echipaje ale politiei, cele in jur de 30 de masini au pornit de la Universitatea Pedagogica Ion Creanga. Iar de acolo au mers prin toate sectoarele orasului.

 

Vlad BILETCHI, PRESEDINTELE ASOCIATIEI UNIREA: ”Obiectivul acestuia este sa transmita mesajul unionist in toate sectoarele capitalei si sa prevesteasca venirea zilei nationale de 1 decembrie.”

 

 Chiar daca initial in jur de 100 de soferi au anuntat ca vor participa, la eveniment au venit cam de trei ori mai putini. Acestia au primit drapele pentru a-si decora masinile, benzina insa a fost din propriul buzunar.

 

Vlad BILETCHI, PRESEDINTELE ASOCIATIEI UNIREA: ”Din cauza ca s-a amanat de doua ori sunt putin mai putini participanti.” 01:40-“Am avut pregatite 300 de flagulete. Combustibilul nu este acoperit din surse de partid sau civice. Fiecare participant este liber sa vina la acest miting, nu a fost fortat.” 

 

Participantii au fost din capitala, dar si din suburbii si au venit pentru a promova unirea in Anul Centenarului.

 

”Cu mai multi prieteni, cunoscuti am venit in acest mars. Cu cata benzina ti-ai umplut bacul azi dimineata? -Este practic plin.”

 

”Promovam Romania Mare, sa se trezeasca lumea din somn, sa vada ca pe cineva il doare inima, ca vrea tara mare, ca vrea tara intreaga.” 

 

 Margareta Spinu, chiar daca nu este soferita, a venit la marsul automobilistic. In spate a purtat si o pancarta cu un mesaj unionist.

 

”Toti copiii trebuie sa fie cu mama lor dreapta. Sa stie generatia mea ca din acest motiv traim rau si dispersati, ca ne-am lepadat de mama. De mult trebuia sa ne unim, altfel nu avem nici o sansa.”

 

Initial marsul trebuia sa porneasca din centrul capitalei, locatia, insa, a fost schimbata din cauza evenimentului organizat de PD, care a blocat toata zona.

 

Vlad BILETCHI, PRESEDINTELE ASOCIATIEI UNIREA: ”Este trist, pentru ca toata lumea normala isi da seama ca Moldova se usuca si se distruge, nicidecum nu crestea. Cei care arunca slogane de “Crestem Moldova” ar fi bine chiar sa o faca nu doar sa declare.”

 

 Dupa ce au circulat prin toate sectoarele, unionistii au oferit o replica a “Flacarii Unirii” Muzeului de Istorie a Moldovei.

 

”In mana am Flacara Unirii, cea care a insotit unionistii in marsul centenar care s-a desfasurat de pe 1 iulie pana pe 1 septembrie. Ducem mesajul unirii sa mentinem romanismul la noi acasa.”

 

Marsul Automobilistic a fost organizat de Asociatia Unirea - ODIP, Blocul Unitatii Nationale si miscarea civica Tinerii Moldovei.

 

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn