Doua rute de troleibuz din capitala au fost blocate astazi. Vehiculele nu au putut inainta din cauza masinilor parcate in asa fel incat au ocupat o banda intreaga de mers. Soferii spun ca nu au unde sa isi lase masinile pentru ca locurile de parcare sunt ocupate de mormane de zapada. Tot din aceasta cauza in oras s-a circulat astazi, in medie, cu viteza melcului.

Publicat:16.01.2019, 14:40


In aceasta seara, circulatia troleibuzelor de pe rutele numarul 24 si 12 a fost sistata pe bulevardul Moscovei pentru 40 de minute, asa cum vehiculele nu au putut trece de masinile parcate practic in drum. Acelasi lucru s-a intamplat si cu troleibuzele de pe ruta numarul zece.

Seful Regiei Transport Electric spune ca astazi situatia s-a repetat de trei ori asa ca oamenii au fost nevoiti sa astepte in statii cate o ora.

Pe mai multe strazi din capitala care au cateva benzi, soferii au circulat astazi doar pe una. Pe ambele parti ale carosabilului erau parcate masini. Pe strada Vasile Alecsandri, dar si pe Ismail, soferii isi lasau automobilele alaturi de mormanele de zapada. Asa ca astazi mai peste tot s-au format ambuteiaje.

“Din cauza unuia ca el… masinile sunt parcate anapoda.”“Ingrozitor, peste tot ambuteiaje.”

Transportul s-a miscat atat de incet, incat mai multe strazi au ramas blocate minute in sir. Iar hartile care indicau situatia in trafic intreaga zi au fost inrosite.

Internautii au postat poze pe retelele de socializare, plangandu-se ca au fost nevoiti sa iasa din transportul public si sa mearga pe jos. Ambuteiajele erau atat de mari, incat taxatoarea unui troleibuz a reusit sa stea cateva minute afara, sa improaste soferul cu zapada si sa stearga parbrizul – a scris un internaut. Chiar si asa, agentii de patrulare, care ar trebui sa gestioneze traficul, mai ca lipseau pe strazi.

Soferii spun ca si in zilele obisnuite se circula greu in Chisinau, dar dupa ce a nins, lucrurile s-au complicat si mai mult. 

“Daca merg eu, totul e bine.”

Acest barbat a curatat astazi cu lopata locurile de parcare de pe Strada Vasile Alecsandri. Pentru aceasta a fost rasplatit cu niste bani.

“Tractorul merge si face un gard, iar apoi nimeni nu poate sa-l treaca. “

Autoritatile municipale spun ca tocmai din cauza masinilor parcate pe carosabil nu pot interveni ca sa evacueze zapada. 

Astazi cateva autospeciale incarcate cu zapada au putut fi vazute prin oras. Asa cum nu are masini pentru evacuarea zapezii, primaria a inchiriat doua de la agenti economici, insa numarul este prea mic pentru cantitatea de zapada de pe marginea drumurilor. In ajutor au sarit si muncitorii de la Apa Canal. 

Cateva tractoare ale Directiei Locativ Comunale au largit carosabilul, impingand zapada de acolo… pe trotuar. Si pentru ca o parte din nameti au inceput sa se topeasca, muncitorii au alta misiune – sa desfunde gurile de canalizare. Drumarii spun ca sunt platiti cu doi lei pentru deszapzirea unui metru patrat in oras.  

Autoritatile municipale au anuntat ca vor interveni la noapte, dupa ora 22.00 ca sa curete carosabilul de zapada asa incat sa elibereze mai multe benzi de circulatie si ii roaga pe soferi sa nu-si lase masinile in calea autospecialelor.