Google+

Copil de 9 luni acuzat de tentativa de crima, in Pakistan. Motivul pentru care intreaga familie a fost arestata

In timp ce majoritatea copiilor de varsta sa inca invata sa mearga, un copil de 9 luni din Pakistan a fost acuzat de tentativa de omor, intr-un caz care evidentiaza ineficienta si birocratia institutiilor pakistaneze.

 

Mohammad Musa a fost arestat, impreuna cu tatal sau si cu alti membri ai familiei, pentru ca au aruncat cu pietre in reprezentantii companiei de gaze, in cartierul Ahata Thanedaran din orasul Lahore, scrie The Telegraph.

 

Inspectorul de politie Kashif Muhammad, cel care a investigat cazul, este in prezent suspendat, dupa ce a scris in raportul sau ca a fost vorba de o tentativa de crima.

 

Acuzatia este in contradictie  cu Codul Penal din Pakistan, care a ridicat, in 2013, varsta minima pentru raspunderea penala a copiilor la 12 ani. Micutul s-a prezentat in fata instantei impreuna cu ceilalti acuzati si a fost tinut in brate de bunicul sau, Muhammad Yasin.

 

Yasin i-a acuzat pe politisti ca au fabricat acuzatiile, pentru ca sunt de partea unui rival care vrea sa evacueze intreaga familie de pe terenul pe care il detine. In acest scop, a fost emis si un ordin pentru deconectarea familiei de la reteaua de gaze.

 

"Politistii si angajatii companiei de gaze au venit fara vreun avertisment si au inceput sa indeparteze contoarele de gaze. Locuitorii au inceput sa protesteze si au blocat drumul. Cand au sosit politistii, ne-au asigurat ca nu se va intampla nicio nedreptate, dar apoi am aflat ca au fost deschise dosare pe numele nostru", a declarat Muhammad Yasin.

 

Judecatorul Rafaqat Ali Qamar a ordonat suspendarea inspectorului care s-a ocupat de caz si i-a acordat micutului Musa oportunitatea de a fi eliberat pe cautiune, insa acesta va trebui sa se prezinte la urmatoarea audiere, pe 12 aprilie.

 

Shoaib Suddle, un politist pensionat, a declarat ca sistemul judiciar pakistanez functioneaza pe baza "primelor informatii raportate", o procedura invechita, din timpul colonialismului britanic, care ofera prea multa importanta acuzatiilor facute de cei care inainteaza o plangere.


Citeste mai multe despre: familie, pakistan, politia,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Bizar

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn