Se ia un Lamborghini Espada construit in perioada 1968 - 1978, i se decupeaza caroseria desenata de Marcello Gandini, iar cele ramase se asaza pe un sasiu custom. Pare o nebune de nedescris, insa asa si este.

Publicat:16.11.2018, 08:21

Fondata in urma cu cinci decenii si jumatate, compania Lamborghini a oferit de-a lungul timpului doar cateva sportive capabile sa transporte patru persoane, scrie 4tuning.ro.

Espada este unul dintre putinele automobile care ocupa un loc pe aceasta lista exclusivista a produselor din Sant'Agata Bolognese si, intamplator ori ba, modelul care a sarbatorit in 2018... jumatate de secol de la momentul lansarii oficiale.

Despre vehiculul cu o caroserie desenata de Marcello Gandini este vorba si in cazul de fata sau, mai corect spus, despre ce a mai ramas dintr-un astfel de exemplar.

Nu de alta, dar odata ajuns in garajul companiei franceze Danton Arts Kustoms, respectivul Lamborghini Espada a fost - pe rand - dezmembrat, taiat, sudat, pus pe un sasiu custom si transformat in hot rod-ul la care nu se gandea nimeni.

Asadar, nu este deloc de mirare ca internetul a innebunit imediat cand a vazut cum arata automobilul cu motor V12, de 3.9 litri, din Sant'Agata Bolognese.

Un benzinar cu 12 cilindri regasim si in dotarea modelului din cazul de fata, cu mentiunea ca nu exista niciun fel de informatie daca acesta este propulsorul original, modificat sau nu pentru un plus de CP, ori unul preluat de la alt vehicul.

Indiferent de misterul de sub capota, o alta certitudine este legata de faptul ca francezii de la Danton Arts Kustoms au schimbat radical inclusiv interiorul.

Cu importanta mentiune ca... configuratia 2+2 specifica vechiului Lamborghini Espada nu a avut de suferit, viitorii pasageri urmand a se bucura in continuare de patru scaune individuale si o consola centrala care se intinde de-a lungul cabinei.