Google+

Sfarsit de epoca. Dispare cea mai cunoscuta masina de la VW, produsa 65 de ani non-stop

Volkswagen a anuntat oficial ca va scoate din productie Beetle, unul dintre cele mai cunoscute modele ale producatorului german, dupa cateva incercari de resuscitare, scrie Autocar.

 

Informaţia a fost confirmată de directorul de cercetare şi dezvoltare din cadrul VW, Frank Welsch, care a declarat că modelul nu va mai fi produs, după epuizarea actualei generaţii.
Potrivit acestuia, "două sau trei generaţii sunt de ajuns" pentru Beetle. Welsch a adaugat că maşina "a făcut istorie, dar nu poţi face de cinci ori un Beetle nou".

 

După retragerea Beetle, rolul de model legendar va reveni microbuzului ID Buzz, a cărui revenire este programată pentru 2021-2022, pe o platformă electrică.

 

Modelul Volkswagen Beetle a fost fabricat pentru prima dată în 1938 sub numele de Volkswagen Type 1, denumirea de Beetle (“Buburuza”) fiind adoptată în 1967, în materialele promotionale. În Romania, modelul este cunoscut sub denumirea de “Broscuţa”.

 

De la lansarea din 1938 şi până în 2003, când productia modelului a fost întreruptă, VW Beetle s-a vândut în peste 21 de milioane de exemplare. O nouă generaţie a fost lansată în 2011. În 2012, nemţii au prezentat, la salonul de la Detroit, un concept electric a lui Beetle, “E-Bugster”.

 

Volkswagen nu renunţă însă la celebrul minibus din perioada mişcării hippie din anii ’60, anunţând, la cinci ani după ce a renunţat oficial să îl mai fabrice, că o va reansa. Simbolul generaţiei "flower power" va semăna la design foarte mult cu celebrul van, se va numi ID Buzz, va fi electric şi va fi dotat cu gadgeturile secolului XXI.

Sursa: incont.ro
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Divertisment
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn