Google+

Trucuri prin care poti creste durata de viata a bateriei. Iata cum sa-ti protejezi telefonul

In timp, bateria de la smartphone slabeste, dar exista solutii prin care o poti menaja cat mai mult.

 

Specialiştii de la Android Authority au câteva sfaturi pentru cei care vor să afle cum pot proteja cât mai bine bateria de la smartphone. În acest fel, bateria nu va trebui schimbată şi va ţine cât mai mult.

 

Sunt trucuri simple, la care poate recurge oricine şi care pot creşte semnificativ durata de viaţă a bateriei şi implicit a telefonului.

 

Iată care sunt acestea:

 

Încarcă telefonul parţial şi mai des

Mitul conform căruia bateria de la telefon trebuie să se descarce complet şi apoi să fie încărcată 100% este greşit. Acest lucru era valabil pentru vechile baterii. În cazul celor moderne, cu litiu-ion, încărcarea parţială este cea mai bună metodă.

 

Testele au demonstrat că pentru a proteja bateria, ea trebuie să stea încărcată între 30% şi 80%. În acest fel, putem dubla durata de viaţă a bateriei.

 

Nu încărca telefonul peste noapte

Telefonul nu trebuie lăsat la încărcat peste noapte sau uitat prea mult timp în priză. Dacă stă la încărcat când bateria este deja 100%, aceasta va fi supusă unui stres electric foarte mare, ceea ce o va slăbi în timp. În plus, telefonul va continua să consume curent chiar şi după ce s-a încărcat complet.

 

Nu folosi telefonul când este la încărcat

O altă greşeală frecventă este folosirea telefonului în perioada în care se află la încărcat. Astfel, pe de o parte bateria se încarcă, dar pe de altă parte se descarcă. Acest lucru o va slăbi şi va provoca de asemena încălzirea ei.

 

Ideal ar fi să închidem complet telefonul când îl încărcăm sau să îl folosim la minimum, în niciun caz să nu ne jucăm sau să vizionăm filme sau clipuri.

 

Protejează bateria de temperaturi extreme

Pentru baterie, temperatura ideală este cuprinsă între 25 şi 30 de grade Celsius. Peste 40 de grade Celsius, capacitatea bateriei scade deja la doar 65%.

 

Prin urmare, nu trebuie să lăsăm telefonul în soare sau sub pernă ori alte obiecte, unde se poate încinge foarte repede.


Sursa: yoda.ro
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Divertisment

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn