In timp, bateria de la smartphone slabeste, dar exista solutii prin care o poti menaja cat mai mult.

Publicat:11.07.2018, 10:08

Specialiştii de la Android Authority au câteva sfaturi pentru cei care vor sa afle cum pot proteja cât mai bine bateria de la smartphone. În acest fel, bateria nu va trebui schimbata şi va ţine cât mai mult.

Sunt trucuri simple, la care poate recurge oricine şi care pot creşte semnificativ durata de viaţa a bateriei şi implicit a telefonului.

Iata care sunt acestea:

Încarca telefonul parţial şi mai des

Mitul conform caruia bateria de la telefon trebuie sa se descarce complet şi apoi sa fie încarcata 100% este greşit. Acest lucru era valabil pentru vechile baterii. În cazul celor moderne, cu litiu-ion, încarcarea parţiala este cea mai buna metoda.

Testele au demonstrat ca pentru a proteja bateria, ea trebuie sa stea încarcata între 30% şi 80%. În acest fel, putem dubla durata de viaţa a bateriei.

Nu încarca telefonul peste noapte

Telefonul nu trebuie lasat la încarcat peste noapte sau uitat prea mult timp în priza. Daca sta la încarcat când bateria este deja 100%, aceasta va fi supusa unui stres electric foarte mare, ceea ce o va slabi în timp. În plus, telefonul va continua sa consume curent chiar şi dupa ce s-a încarcat complet.

Nu folosi telefonul când este la încarcat

O alta greşeala frecventa este folosirea telefonului în perioada în care se afla la încarcat. Astfel, pe de o parte bateria se încarca, dar pe de alta parte se descarca. Acest lucru o va slabi şi va provoca de asemena încalzirea ei.

Ideal ar fi sa închidem complet telefonul când îl încarcam sau sa îl folosim la minimum, în niciun caz sa nu ne jucam sau sa vizionam filme sau clipuri.

Protejeaza bateria de temperaturi extreme

Pentru baterie, temperatura ideala este cuprinsa între 25 şi 30 de grade Celsius. Peste 40 de grade Celsius, capacitatea bateriei scade deja la doar 65%.

Prin urmare, nu trebuie sa lasam telefonul în soare sau sub perna ori alte obiecte, unde se poate încinge foarte repede.