Google+

12 milioane de lei vor fi acordate in regim de urgenta fermierilor! Ce ajutoare va mai acorda Guvernul

12 milioane de lei vor fi acordate in regim de urgenta fermierilor! Ce ajutoare va mai acorda Guvernul
Embed:

12 milioane de lei vor fi acordate in regim de urgenta fermierilor, pentru ca acestia sa nu-si sacrifice animalele. Decizia a fost anuntata astazi la sedinta Guvernului. Totodata, autoritatile vor incepe sa le dea ajutor si celor care cultiva grau si au suferit in urma secetei. Taranii spun insa ca banii statului nu-i va ajuta la nimic.


Deocamdata nu se cunoaste cum vor fi impartite cele 12 milioane de lei. Regulamentul care sa prevada procedura urmeaza abia sa fie elaborat. Pentru cei care cultiva grau si porumb insa, calculele sunt mai simple.


Potrivit ministrului Agriculturii, pentru cele 300 de mii de hectare de grau si 450 de mii de porumb din tara urmeaza sa fie alocate aproape 150 de milioane de lei.

 

Totodata, premierul Vlad Filat a mentionat ca vor fi cautati bani pentru a suplini fondul de subventionare a agricultorilor pentru anul viitor.


Fermierii, care au facut deja calcule, spun ca anul acesta au suportat pierderi de 1.400 de lei la hectarul de cereale. Asa ca cei 200 de lei oferiti de stat nu-i va consola nicicum.

 

Ministerul Agriculturii a anuntat ca pagubele produse de seceta se ridica pana la 2,5 miliarde de lei la cereale si jumatate de miliard pentru horticultura si sectorul zootehnic.

 

In raportul sau prezentat ieri donatorilor externi arata ca este nevoie de aproape 105 milioane de dolari pentru a acoperi pierderile. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: fermieri, guvern, ajutor,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Financiar

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn