Google+

Cel mai bine platit CEO din America in 2012. Cu salariul sau si-ar putea cumpara 2 avioane de lux

Directorul general al Oracle, Larry Ellison, a fost cel mai bine platit CEO din SUA in 2012, dupa ce a obtinut pentru activitatea de anul trecut o compensatie financiara de 96,2 milioane de dolari, cea mai mare parte a pachetului reprezentand bonusuri in actiuni.

 

Astfel, Larry Ellison a primit salariu, bonificatii si bonusuri in valoare de 3,9 milioane de dolari, plus un pachet de actiuni la preturi preferentiale in valoare de 90,7 milioane de dolari, potrivit New York Times, preluat de Bloomberg.
 
Pe locul al doilea se gaseste Richard Bracken, CEO-ul HCA Holdings, cel mai mare operator privat de clinici si spitale la nivel mondial. Bracken a primit pentru activitatea de anul trecut un pachet de 38,6 milioane de dolari.
 
Directorul general al Walt Disney Co., Robert Iger, este pe pozitia a treia cu 37,1 milioane de dolari, urmat de CEO-ul Nike, Mark Parker, cu 35,2 milioane de dolari.
 
Locul 5 este ocupat de seful Viacom, Philippe Dauman, cu 33,4 milioane de dolari, apoi directorul EBay, John Donahoe, care a obtinut o compensatie financiara de 29,7 milioane de dolari.
 
Top 10 este completat de dierctorul general al Starbucks, Howard Schultz, cu un pachet de 28,9 milioane de dolari, seful Occidental Petroleum, Stephen Chazen, cu 28,5 milioane de dolari, CEO-ul American Express, Kenneth Chenault, cu 28 milioane de dolari, respectiv Louis Camilleri de la Philip Morris International, cu 24,7 milioane de dolari.
 
Datele au fost obtinute in urma unui studiu realizat de compania de cercetareEquilar, care a analizat compensatiile financiare obtinute anul trecut de directorii companiilor americane listate la bursa cu venutir anuale de peste 5 miliarde de dolari.
 
Astfel, compensatia financiara medie primita de sefii acestor companii pentru anul trecut a fost de 14 milioane de dolari.

Sursa: Incont.ro
Citeste mai multe despre: salariu, CEO, CEO,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Financiar

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn