Google+

Noi restrictii in Cipru. Asta e suma maxima cu care poti iesi din tara. Decizia a infuriat cetatenii

Noi restrictii in Cipru. Asta e suma maxima cu care poti iesi din tara. Decizia a infuriat cetatenii
Embed:

Noi restrictii in Cipru. De astazi, se va putea iesi din aceasta tara cu maximum o mie de euro in numerar pentru fiecare persoana. Restrictiile ii nemultumesc pe mai multi oameni, asa ca au iesit sa protesteze. Totodata, salariile presedintelui si ministrilor ar urma sa fie reduse.

 

Cipriotii care calatoresc des s-au aratat astazi nemultumiti ca pot sa iasa din tara doar cu cel mult o mie de euro in numerar.


Aseara, un grup de nationalisti ciprioti a protestat in fata Parlamentului din Nicosia fata de planul european de salvare

 

Surse din cadrul presedintiei cipriote au declarat ca seful statului a cerut sa-i fie redus salariul cu 25 la suta, iar cel al ministrilor cu 20 de procente. In plus, toti demnitarii vor renunta la cea de-a 13-ea retributie. Chiar si in aceste conditii si azi cipriotii s-au aratat nemultumiti fata de acordul cu Troika Uniunii Europene.


De doua zile, bancile din Cipru s-au redeschis. Totusi, s-au impus mai multe restrictii, iar oamenii pot sa retraga din cont maxim um cate 300 de euro pe zi. Este pentru prima data cand o tara ce foloseste moneda unica a aplicat restrictii pentru zona euro.

 

Totusi, presedintele cipriot a declarat ca tara sa nu va renunta la euro. Bancile au fost inchise pe 16 martie, pentru ca oamenii sa nu-si retraga masiv depozitele. Iar in acest timp autoritatile incercau sa salveze tara de la o criza economica.

 

Astfel, Cipru a parafat un acord cu UE, FMI si Banca Centrala Europeana pentru un imprumut de zece miliarde de euro. Una dintre conditii a fost ca toate depozitele ce depasesc suma de 100 de mii de euro sa fie taxate cu 30 la suta, iar o banca comerciala sa intre in faliment fortat.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: CIPRU, BANI, proteste,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Financiar

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn