Google+

Oleg Reidman: FMI a recomandat sa folosim profitul BNM pentru deservirea creditului de 14 miliarde de lei acordat pentru lichidarea celor 3 banci - VIDEO

Oleg Reidman: FMI a recomandat sa folosim profitul BNM pentru deservirea creditului de 14 miliarde de lei acordat pentru lichidarea celor 3 banci - VIDEO
Embed:

FMI a recomandat sa folosim profitul Bancii Nationale pentru deservirea creditului de 14 miliarde de lei acordat pentru lichidarea celor 3 banci. Cel putin asta spune deputatul comunist Oleg Reidman, care s-a intalnit, ca si membru al comisiei economie, cu misiunea. De cealalta parte ministrul Finantelor afirma ca o astfel de propunere nu a fost discutata.

 

Oleg REDIMAN, DEPUTAT PCRM: ”Ei au spus că este bine că cele 3 bănci au fost lichidate. Ei au spus că trebuie neapărat să terminăm auditele la celelalte 3 bănci. Ei au spus că trebuie să ne gândim cum să folosim profitul BNM pentru deservirea creditului de 14 mlrd acordat pentru lichidarea acestor bănci şi ei au spus că trebuie să asigurăm transparenţa acţionarilor. Să aşteptăm că mai devreme de septembrie decizii legate de bani pentru acest Guvern vor fi luate nu are rost.”


Octavian ARMASU, MINISTRUL FINANTELOR: ”NU este asa conditie. Nu stiu despre ce vorbiti. Lucram sa facem buget cu deficit care sa asigure un cadru macroeconomic sustenabil.”


FMI si-a incheiat misiunea de evaluare in tara noastra acum 2 zile. Intr-un comunicat, institutia mentioneaza ca nu vin zile simple pentru economia moldoveneasca si ca problemele din sectorul bancar ne vor costa scump mult timp inainte. Mai mult, FMI indeamna autoritatile sa gestioneze sistemul bancar cu mare atentie. Acum guvernul trebuie sa rezolve cele mai grave probleme, pentru ca urmatoarea misiunea a FMI sa se incheie cu un acord de finantare.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Financiar
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn