Google+

Guvernul suspectat ca a trucat licitatia de achizitie a energiei - mold-street. com

Secretariatul Comunitatii Energetice sustine ca si in acest an licitatia de achizitie a energie a fost netransparenta si exista suspiciuni privind o intelegere de culise, scrie Mold-street.com.

 

E vorba de licitatia de achizitionare a energiei electrice in Republica Moldova, ce sa incheiat la mijlocul lunii martie 2018 cu victoria companiei de stat Energocom, care de la 1 aprilie 2018 si pana pe 31 martie 2019 va livra curent la un pret mediu de 52,8 dolari pentru un MWh (media).

 

Contractul, o intelegere de culise intre trei companii

 

In privinta modului cum s-a desfasurat licitatia, Secretariatul Comunitatii Energetice sustine ca in pofida principiilor clare propuse de Secretariat si acceptate de Ministerul Economiei si Infrastructurii, progresele inregistrate sunt minore fata de anul trecut.

 

"Cel mai important este ca Ministerul (Economiei si Infrastructuri n.r.) a sprijinit in mod activ interesele Energocom, in special in ultimele etape ale procedurii. Procedura de achizitie din 2018 a ridicat, de asemenea, suspiciuni privind o eventuala actiune concertata intre Energocom MGRES (Centrala de la Cuciurgan n.r.) si DTEK – intrucat ultimele doua companii au decis sa negocieze direct cu compania de stat Energocom in afara procedurii oficiale", se arata intr-o nota a Secretariatului Comunitatiii Energetice.

 

CITESTE MAI DEPARTE PE MOLD-STREET.COM


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Financiar

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn