In toiul inventiilor electrice si hibride sau al solutiilor eco benzina sau diesel, japonezii nu se opresc din inventat si propun supervarianta bio: masina din lemn.

Publicat:17.06.2014, 13:07

Aceasta este construita de un fabricant de mobila si inca e in perioada de test. Desi lemnul este tratat, masina trebuie probata pe orice vreme. Nu se stie cum reactioneaza lemnul la ploi multe si cat de bine sunt asamblate si "sudate" componentele din lemn.

Interesant e ca si multe din piesele motorului sunt din lemn (roti, parghii de actionare si chiar curele de transmisie). Prima masina din lemn complet functionala prinde 80 de km/h. Pretul de 35.000$ este cam mare dar masina este inca in faza de concept.

masina, lemn

Acceleratia si schimbul de trepte sunt ca la motocicleta, pe ghidon. Pentru expozitie, usile se deschid in sus, ca la Lamborghini. Pana acum, japonezii au facut numai o versiune decapotabila. Bordul are indicatorii clasici, frana de mana este la locul ei si CD playerul merge fara problem. Pentru un model de serie sau editie limitata, inventatorii nu concep o masina din lemn fara GPS si Bluetooth.

masina, lemn

Mercedesul roz si hipertunat proiectat pentru Putin, duminica la ProMotor de la 10.00 pe Sport.ro!