Google+

Topul Forbes pe 2016. Mai putini miliardari, mai putini dolari, dar acelasi lider: Bill Gates

Pentru prima data in ultimii 7 ani, avem mai putini miliardari la nivel mondial. Iar averea lor cumulata s-a redus cu 570 de miliarde de dolari.

 

Revista Forbes a facut aceste calcule si a publicat lista celor mai bogati pamanteni pentru 2016. Este al treilea an consecutiv cand primul loc este ocupat de co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, cu o avere de 75 de miliarde de dolari. In ultimul an a pierdut, insa, 4 miliarde. Iata cine sunt cei care trebuie sa isi pazeasca foarte bine conturile, cei mai bogati oameni ai planetei. Este a 17-a oara, in ultimii 22 de ani, cand Bill Gates ocupa primul loc in topul miliardarilor, intocmit anual de publicatia Forbes.

 

Spaniolul Amancio Ortega, fondatorul unui gigant din industria textilelor, se afla pe a doua pozitie in acest top, cu 67 de miliarde de dolari. Pe locul al treilea este omul de afaceri Warren Buffet, cu 60,8 miliarde de dolari.

 

Magnatul mexican din sectorul telecomunicatilor, Carlos Slim, a "alunecat" doua pozitii, de pe doi, pe patru, dupa ce - dintr-o avere de 77 de miliarde de dolari - a ramas cu... "doar" 50 de miliarde de dolari.

 

Pe locul 5 se afla Jeff Bezos de la Amazon. O evolutie buna a avut in schimb Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook. El a urcat zece pozitii, de pe 16, pe locul 6.

 

Dar in topul Forbes se afla si un roman. Ion Tiriac este pe locul 1694, cu o avere de 1 miliard de dolari.

 

Sa le cunoastem si pe cele mai bogate 3 femei ale lumii. Pe primul loc se afla Liliane Bettencourt, de la compania L'oreal, cu peste 36 de miliarde de dolari. Alice Walton este a doua femeie din top. Este urmata de Jaqueline Mars, care a facut o avere de peste 23 de miliarde de dolari din ciocolata.

 


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Financiar
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn