Google+

11 oameni au murit, iar sase au fost raniti in urma unui atac armat la o sinagoga din din SUA. Un individ de 46 de ani a intrat in incaperea plina cu oameni si a deschis focul la intamplare - VIDEO

11 oameni au murit, iar sase au fost raniti in urma unui atac armat la o sinagoga din din SUA. Un individ de 46 de ani a intrat in incaperea plina cu oameni si a deschis focul la intamplare - VIDEO
Embed:

11 oameni au murit, iar sase au fost raniti in urma unui atac armat la o sinagoga din din SUA. Un individ de 46 de ani, antisemit si adept al suprematiei albilor, a intrat in incaperea plina cu oameni si a deschis focul la intamplare. Autoritatile au anuntat ca atacatorul, care a fost deja prins, va fi acuzat de atac armat cu motivatie rasiala si risca pedeapsa cu moartea.

 

Alerta s-a dat in timpul slujbei de Sabat la o sinagoga din orasul Pittsburg. Un barbat inarmat cu o pusca si trei  pistoale a intrat in sinagoga si a deschis focul catre cei adunati la parter. Apoi a coborat la subsol, unde se desfasura o alta ceremonie.

 

A tras si acolo, strigand intruna, potrivit martorilor, “Sa moara toti evreii!”. A urcat ianpo chiar la sosirea politistilor. A deschis focul si spre ei si a impuscat doi agenti, dar si doi membri ai trupelor speciale. A fost la randul lui ranit de catre politisti si s-a predat.

 

Wendell HISSRICH, SEFUL DEPARTAMENTULUI DE SANATATE PUBLICA: Locul crimei arata ingrozitor. Mai rau de atat nu am mai vazut si am fost la accidente aviatice. E foarte rau.” 

 

 Atacatorul a fost identificat drept Robert Bowers, un localnic in varsta de 46 de ani. Acesta nu si-a ascuns ura pentru evrei nici pe retelele de socializare, in special pentru o asociatie evreiasca non-profit care ofera ajutor refugiatilor si pe care a acuzat-o ca aduce in tara asasini. Cu doar o ora inaintea a atacului a scris ca s-a saturat “sa-si vada concetatenii macelariti” si ca va lua atitudine.

 

Trump a anuntat ca va merge la Pittsburgh, dupa ce, intr-o prima faza a insistat ca nu va lasa atacul sa-i modifice programul electoral inaintea alegerilor partiale de luna viitoare.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn