Google+

15 decese in California dupa alunecarile de teren. Imagini dramatice cu operatiuni de salvare

15 decese in California dupa alunecarile de teren. Imagini dramatice cu operatiuni de salvare
Embed:

Cel putin 15 oameni au murit in urma alunecarilor de teren din sudul Californiei si alti 24 sunt disparuti, inghitiţi probabil de pamant. Este ultimul bilant al dezastrului care a lovit zona Santa Barbara, unde multe celebritati au resedinte.O fotografie cu salvarea unei adolescente de 14 ani a devenit imagine simbol a catastrofei din sudul Californiei.

 

Cu lacrimi în ochi şi vocea gâtuită de emoţiei, un localnic din Montecito a povestit cum a săpat în stratul de noroi, care depăşea un metru, pentru a scalva un bebeluş, o fetiţă de 2 ani, pe care el şi soţia au auzit-o plângând, lângă casa unui vecin.

 

”Avea gura plină de noroi. Sper că e bine... Au dus-o la spital. Doar un bebeluş, o păpuşă îngropată în noroi”, spune bărbatul.
Continuă căutarea celor prinşi în noroi, sau în ruinele caselor distruse. Zeci de oameni, mulţi refugiaţi pe acoperişuri, au fost salvaţi de pompieri, dar multe locuri sunt inaccesibile, Multe şosele sunt impracticabile, inclusiv o autostradă majoră.

 

După câteva ore de ploaie, în toiul nopţii, versanţii, dezgoliţi în urmă cu o lună de cel mai mare incendiu din istoria Californiei, au luat-o la vale.

 

”Stratul de noroi are câţiva centimetri grosime. Oamenii care încearcă să conducă prin el, vor rămâne cu maşinile împotmolite”, explică un bărbat.

 

”Valul de noroi a venit, parcă, de nicăieri, din tufişurile de lângă şosea. În 3-4 scunde mi-a lovit maşina, m-a împins înspre parapeţii de pe margine”, spune un şofer.

 

Noroiul şi bolovanii au acoperit străzile dintr-o localitate cochetă din apropiere de Santa Barbara, unde se află şi proprietăţile unor vedete. Oprah Winfrey a filmat imagini în curtea sa acoperită de noroi, dar spune că nu sunt pagube mari la reşedinţa sa.

 


Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn