Google+

167.000 de prezervative, intr-un container sosit din China. Ce au descoperit politistii romani

Inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontiera Constanta Sud au retinut 167.040 seturi de prezervative nedeclarate, cat si susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuala pentru marca, informeaza Directia Generala a Vamilor.

 

″În data de 12 octombrie 2018, inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa Sud, urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China cu mărfuri pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti au reţinut 167.040 seturi prezervative nedeclarate, cât şi susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru marca comunitară Durex”, precizează sursa citată.

 

Potrivit inspectorilor vamali, valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original, este de aproximativ 335.000 euro.

 

“Pentru fapta constatată urmează să fie aplicată contravenţie în sumă de 3.000 lei, având ca măsură complementară confiscarea bunurilor conform dispoziţiilor H.G. Nr. 707/ 2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Codului vamal al Romaniei.În paralel a fost demarată şi procedura prevăzută de Regulamentul (UE) nr. 608/ 2013 şi a Legii nr. 344/ 2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun”, se mai arată în comunicatul citat.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn