Google+

25 de oameni morti in incendiile din California. Ce ar fi declansat flacarile - FOTO

Bilanţul incendiilor care parjolesc California s-a agravat dramatic: cel putin 25 de oameni au murit in timp ce incercau sa scape din iadul de foc.

 

Sute de mii de oameni au fost evacuaţi, 40.000 de hectare au fost deja mistuite şi peste 3.000 de pompieri intervin eroic. Dar stingerea focului ar putea dura trei săptămâni. Potrivit unei ipoteze, dezastrul ar fi pornit de la nişte scântei produse în spatele unei companii de utilităţi.

 

Flăcările se extind necontrolat, alimentate de vânt şi uscăciune. La nord de Sacramento, districtul Butte, se confruntă cu un incendiu monstruos, care a devenit cel mai distrugător înregistrat vreodată în California. Începând de joi dimineaţă, când a izbucnit, a înghiţit peste 6.700 de clădiri. Printr-o ironie sfâşietoare, oraşul Paradise s-a transformat peste noapte în Iadul pe pământ.

 

 

“E bizar, copleşitor. E greu de cuprins cu mintea. Înlemneşti când conduci pe străzile astea. E incredibil câte case au ars. Parcă oraşul a trecut printr-o apocalipsă în 24 de ore”, spune un localnic.

Toţi cei care îşi găsesc casa şi amintirile de-o viaţă făcute scrum sunt şocaţi.

 

Pompierii se tem că vântul imprevizibil şi umiditatea redusă prognozate pentru zilele următoare vor agrava situaţia.

 

 

Alte două focare fac ravagii în sudul Californiei. Cel botezat Woolsey şi-a dublat dimensiunile peste noapte şi a dus la evacuarea a trei sferturi din populaţia oraşului Malibu, unde locuiesc şi multe vedete.

 

Flăcările au distrus şi complexul studiourilor Paramount, unde s-au filmat numeroase pelicule şi seriale precum “Dosarele X” şi “Mentalistul”.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn