Google+

8 persoane au petrecut Revelionul intr-un carusel blocat la 50 m inaltime: ”Infricosator!”

Opt oameni au petrecut Revelionul in frig, suspendati la 50 de metri deasupra pamantului, intr-un carusel din Rennes (vestul Frantei), blocat din cauza unei defecţiuni tehnice, informeaza France Presse.

 

“A fost mult timp, s-a făcut frig, a fost înfricoşător”, a declarat Antoine, 23 de ani, înfăşurat într-o pătură, aşteptând coborârea prietenei sale Lea.

 

Cele opt persoane, între care cinci minori între 13 şi 17 ani, s-au pomenit blocate în “BomberMaxxx”, un braţ gigantic de 52 de metri care propulsează o gondolă în aer, într-un parc de distracţii din centrul oraşului Rennes. Calvarul a durat mai mult de nouă ore pentru unii dintre ei.

Turul trebuia să dureze doar câteva minute. Dar, luni, 31 decembrie, în jurul orei locale 20:30 (19:30 GMT), braţul s-a blocat brusc, reţinându-i prizonieri pe cei opt pasageri.

Potrivit proprietarului caruselului, Alexandre Thinel, este vorba de o piesă nouă care s-a slăbit şi s-a blocat. “Este un incident tehnic care nu s-a mai întâmplat niciodată înainte. Din fericire, nu a existat niciun pericol pentru clienţi. Singura dificultate este să-i coborâm’’, a anticipat el.

 

Într-adevăr, operaţiunea de scoatere şi coborâre în siguranţă a celor opt persoane, realizată de pompieri, nu a fost uşoară, necesitând mai mult încercări.

 

În cele din urmă, pompierii au petrecut ore în şir echipând fiecare pasager cu un ham şi instalând un dispozitiv de rapel. Primul pasager a fost coborât la 04:00 dimineaţa, după şapte ore de la blocarea caruselului, iar ultimul la ora 06:00, după ce toate petrecerile de revelion se vor fi încheiat.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn