Opt oameni au petrecut Revelionul in frig, suspendati la 50 de metri deasupra pamantului, intr-un carusel din Rennes (vestul Frantei), blocat din cauza unei defectiuni tehnice, informeaza France Presse.

Publicat:01.01.2019, 16:34

“A fost mult timp, s-a facut frig, a fost înfricosator”, a declarat Antoine, 23 de ani, înfasurat într-o patura, asteptând coborârea prietenei sale Lea.

Cele opt persoane, între care cinci minori între 13 si 17 ani, s-au pomenit blocate în “BomberMaxxx”, un brat gigantic de 52 de metri care propulseaza o gondola în aer, într-un parc de distractii din centrul orasului Rennes. Calvarul a durat mai mult de noua ore pentru unii dintre ei.

Turul trebuia sa dureze doar câteva minute. Dar, luni, 31 decembrie, în jurul orei locale 20:30 (19:30 GMT), bratul s-a blocat brusc, retinându-i prizonieri pe cei opt pasageri.

Potrivit proprietarului caruselului, Alexandre Thinel, este vorba de o piesa noua care s-a slabit si s-a blocat. “Este un incident tehnic care nu s-a mai întâmplat niciodata înainte. Din fericire, nu a existat niciun pericol pentru clienti. Singura dificultate este sa-i coborâm’’, a anticipat el.

Într-adevar, operatiunea de scoatere si coborâre în siguranta a celor opt persoane, realizata de pompieri, nu a fost usoara, necesitând mai mult încercari.

În cele din urma, pompierii au petrecut ore în sir echipând fiecare pasager cu un ham si instalând un dispozitiv de rapel. Primul pasager a fost coborât la 04:00 dimineata, dupa sapte ore de la blocarea caruselului, iar ultimul la ora 06:00, dupa ce toate petrecerile de revelion se vor fi încheiat.