A doua zi de doliu national in Romania. O multime impresionanta de oameni a venit de dimineata in fata Palatului Regal din Bucuresti pentru a-i aduce un omagiu ultimului monarh al tarii lor. Doar ieri, peste 16 mii de romani au stat ore bune la coada ca sa-si ia ramas de la Rege. De asemenea, au fost umplute paginile a trei carti de condoleante.

Publicat:15.12.2017, 05:55

“El simbolizeaza o lume pe care ne-am dorit-o.”

“I-am cerut iertare si pentru cei care nu au facut-o, sunt convinsa ca i-a iertat si pe cei care nu au meritat.”

 Oameni de toate varstele au stat la rand, chiar si cateva ore, ca sa ajunga in Sala Tronului din Palatul Regal si sa-i aduca un ultim omagiu Regelui Mihai.

“Un capitol de istorie pe care puteam sa il avem frumos. Am mai ratat o sansa.”

 Cei care au ajuns la palat, au adus flori si lumanari si au asteptat in liniste deplina. Unii chiar l-au cunoscut pe rege si vorbesc despre el cu emotie.

“Am avut ocazia sa-l cunoastem personal, in Elvetia. Am mers cu colindul la familia regala acasa, acolo ne-au primit cu bratele deschise. Regele s-a bucurat foarte mult.”

 Pentru tineri, lungul ramas bun din aceste zile, este o adevarata lectie de istorie.

“A fost de doua ori rege in viata sa. La cinci ani, apoi s-a intors tatal sau, apoi a venit din nou.”

“Pentru el viitorul Romaniei insemna o tara libera, in care oamenii de rand sa aiba cuvant, sa conducem ca o unitate.”

 Din cauza numarului mare de oameni care au venit sa aduca un omagiu Regelui Mihai, Casa Regala a decis ca portile Palatului Regal sa ramana deschise toata noaptea.

”Eu m-am nascut cand regele era rege deacum. Era copil, avea sase ani. Pe urma au venit fel de fel de schimbari, a venit tatal sau in locul lui.”

“Am venit de la Iasi pentru Rege, durerea este prea mare.”

 Dupa ce a primit permisiunea judecatorilor de a participa la funeraliile Regelui Mihai, primarul suspendat Dorin Chirtoaca, aflat sub control judiciar, a mers la Palatul Regal pentru a-si lua ramas bun de la ultimul monarh al Romaniei.

A fost insotit de unchiul sau, Mihai Ghimpu. Pe pagina sa de Facebook, Chirtoaca a postat mai multe poze, iar in una dintre ele apare semnand in cartea de condoleante. Si astazi, cei care doresc pot trece pe la catafalcul Regelui Mihai.