Coraiul cu irizatii aurii - Living Coral - a fost desemnata culoarea anului 2019, au anuntat reprezentantii companiei americane Pantone, citati de Vogue, noteaza Mediafax.ro.

Publicat:06.12.2018, 14:32

Începând din 2000, compania Pantone, specializata în productia de lacuri si vopsele, dezvaluie în fiecare an nuanta sau culoarea care va fi favorizata în urmatoarele 12 luni în industriile modei, obiectelor decorative si produselor cosmetice, scrie Mediafax.ro

Astfel, pentru 2019, nuanta corai cu irizatii aurii (Pantone 16-456) a fost aleasa culoarea anului.

Pe contul Pantone de pe reteaua de socializare online Instagram, culoarea este descrisa drept "o nuanta corai care anima si este plina de viata, cu irizatii aurii care energizeaza si atenueaza usor". Culoarea simbolizeaza nevoia de optimism, pasiunile care aduc bucurie si dorinta de exprimare jucausa, completeaza cei de la Pantone.

Culoarea aleasa pentru 2019 contrasteaza puternic cu Ultra Violet, nuanta anului care tocmai se încheie, întunecata si mohorâta.
Alegerea culorii anului nu este aleatorie. Compania Pantone studiaza influenta pe care culorile o au pe plan mondial, inclusiv utilizarile lor în industria cinematografica si cea de divertisment, în colectiile de arta de pe Glob, dar si în ceea ce priveste destinatiile de vacanta în voga.

Importanta unei culori poate sa provina si din anumite criterii tehnologice, din disponibilitatea noilor texturi si a efectelor pe care o culoare le are asupra lor.

Sursa: Mediafax.ro