Google+

Abatoarele mortii in Indonezia. "Este sange peste tot. Animalele mor in chinuri"

Un documentar despre conditiile oribile in care sunt sacrificate vitele in abatoarele din Indonezia a starnit un val de indignare in Australia. Guvernul de la Canberra a reactionat prompt suspendand exporturile de vite catre abatoarele cu pricina.

 

Culmea este ca indonezienii se apara invocand religia: islamul cere ca animalul sa fie constient atunci cand este sacrificat, si sa fie lasat sa i se scurga tot sangele, a explicat Ministerul Agriculturii.

 

Activistii australieni pentru drepturile animalelor au mers in 11 abatoare din Indonezia alese la intamplare. Au vrut sa stie cum sunt sacrificate animalele in aceasta tara, pentru ca aproape jumatate din vitele importate de Indonezia vin din Australia.

 

Ceea ce au vazut le-a facut parul maciuca. Animale bruscate, batute si ucise fara pic de omenie, cu nenumarate lovituri de cutit. Majoritatea agonizeaza minute in sir. Documentarul dezvaluie si acte de cruzime complet gratuite: vite cu picioarele rupte, ochii scosi sau cu narile taiate. Nu e de mirare ca australienii au fost ingroziti.

 

Guvernul australian s-a conformat prompt, suspendand exporturile de animale vii spre abatoarele din documentar si pornind o ancheta asupra celorlalte abatoare din Indonezia.

 

Adica mai presus de bani: exporturile de vite catre Indonezia se ridica la 350 de milioane de dolari pe an. Australia a exportat peste 6,5 milioane de vite in Indonezia, in ultimii 20 de ani.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn