Google+

Abatoarele mortii in Indonezia. "Este sange peste tot. Animalele mor in chinuri"

Un documentar despre conditiile oribile in care sunt sacrificate vitele in abatoarele din Indonezia a starnit un val de indignare in Australia. Guvernul de la Canberra a reactionat prompt suspendand exporturile de vite catre abatoarele cu pricina.

 

Culmea este ca indonezienii se apara invocand religia: islamul cere ca animalul sa fie constient atunci cand este sacrificat, si sa fie lasat sa i se scurga tot sangele, a explicat Ministerul Agriculturii.

 

Activistii australieni pentru drepturile animalelor au mers in 11 abatoare din Indonezia alese la intamplare. Au vrut sa stie cum sunt sacrificate animalele in aceasta tara, pentru ca aproape jumatate din vitele importate de Indonezia vin din Australia.

 

Ceea ce au vazut le-a facut parul maciuca. Animale bruscate, batute si ucise fara pic de omenie, cu nenumarate lovituri de cutit. Majoritatea agonizeaza minute in sir. Documentarul dezvaluie si acte de cruzime complet gratuite: vite cu picioarele rupte, ochii scosi sau cu narile taiate. Nu e de mirare ca australienii au fost ingroziti.

 

Guvernul australian s-a conformat prompt, suspendand exporturile de animale vii spre abatoarele din documentar si pornind o ancheta asupra celorlalte abatoare din Indonezia.

 

Adica mai presus de bani: exporturile de vite catre Indonezia se ridica la 350 de milioane de dolari pe an. Australia a exportat peste 6,5 milioane de vite in Indonezia, in ultimii 20 de ani.


Citeste mai multe despre: abatoare, moarte, Indonezia,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International

Comentarii

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.protv.md acele mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.
Nume:
Mesaj:
 • u5iu (01.06.2011 10:16)
  ,,islamul cere ca animalul sa fie constient atunci cand este sacrificat, si sa fie lasat sa i se scurga tot sangele'' Asta e doar una din mirshejiile care le cere coranul....dar inca cite mai sint.......una mai groaznica ca alta!!!!! Deaceia toti adormotii din tara noastra care sint deacord cu inregistrarea islamului, n-ar strica sa se mai documenteze despre acesta religie si S C O P U L dorintei legalizarii ei in toate tarile.
 • hhh (01.06.2011 13:58)
  deamu.........orice articol deschizi aici - totul are legatura cu islamul )))))))))) mai aveti???????????? pe bune, e deja plicttisitor
 • tyt (01.06.2011 15:23)
  tu ai fost la noi in Moldova la vre-un abator sa vezi cum se sacrifica animalele?daca te duceai si vedeai nu mai scriai prostii, la noi in tara de cind sunt abatoare dar chiar si la tara animalul se sacrifica taindu-se venele jugulare sau la porci este infipt cutitu in inima si la fel se asteapta pina se scurge singele
 • of (01.06.2011 18:26)
  nii lihamiti de asa oameni ca tine.......ce are islamu cu asta....meri la noi prin sate si vezi cum se taie animalele.....vacile se lovesc cu lopata in cap,si li jopoie cind is vii inca,iepurii se dau cu capu de ceva pin pier si apoi ii jopoaie de pielicica-asta ca sa nu o murdareasca de sige......si multe de aste.......uitate la noi ce sa face ...si peurma vezi ce se face la vecin............... .
 • igor (02.06.2011 00:01)
  lasa ca toti sunt buni;cind e vorba de sacrificat animalele fiecare cu imaginatia sa;dar totusi cum sacrifica musulmanii desigur ca nu se incadreaza in principiile normale;totusi sa nu uitam ca islamul este o religie violenta si asta se rasfringe si asupra pedepsei la oameni;totusi depinde de macelar care alege metoda cu care sacrifica animalul
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn