Google+

Abia inaugurat, monumentul lui Kalasnikov a fost refacut dupa ce un istoric a gasit o greseala - VIDEO

Abia inaugurat, monumentul lui Kalasnikov a fost refacut dupa ce un istoric a gasit o greseala - VIDEO
Embed:

La trei zile de cand a fost inaugurat cu mare fast, monumentul lui Kalasnikov de la Moscova a fost deja refacut. Si asta dupa ce un istoric a gasit o greseala. Pe piatra de langa statuie este prezentata schema unei arme de asalt produsa in Germania, in locul celebrei arme Kalasnikov.

 

Imediat ce s-a aflat despre faptul ca pe piatra nu este reprezentata schema unui Ak-47, ci a unei arme de productie germana, folosita in cel de-al Doilea Razboi Mondial, greseala a disparut.

 

Cu ajutorul unui ferastrau unghiular desenul a fost sters. Sculptorul a dat vina pe internet, spunand ca de acolo a luat schema armei Kalasnikov.


Salavat SERBAKOV, SCULPTOR: ”Noi luam desenele de la muzeu, de la specialisti si de pe internet. Pe internet se fac uneori greseli. Acest desen este reprezentat pe internet ca arma Kalasnikov.”

 
Monumentul lui Mihail Kalasnikov a fost inaugurat marti la Moscova. Statuia il reprezinta pe generalul rus imbracat in haine civile, care tine in maini arma pe care a inventat-o si care ii poarta numele. Rusii nu s-au oprit aici, ieri fiind inaugurata o alee cu busturi din bronz ale liderilor sovietici printre care Iosif Stalin si Vladimir Lenin. Nu toti s-au aratat incantati de acest lucru.

 

”Am o asociere negativa (cu Stalin-n.r). A trait intr-o perioada dificila, dar el insusi a fost un om crud. Nu este niciun secret. Nu cred ca este corect sa ne amintim de acesti oameni.”


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
    Euro
    • Leu moldovenesc
      2.8 lei
    • Euro
      323 eur
    • Dolar S.U.A.
      323 usd
    • Leu romanesc
      323 ron
    • Rubla ruseasca
      4 rub
    • Hrivna ucraineana
      4 uah
    • Leva bulgara
      4 bgn