Accident grav in Germania. 43 de elevi si 5 profesori au ajuns la spital dupa ce autobuzul scolar in care se aflau s-a lovit de mai multe masini, dupa care s-a izbit violent in peretele unei cladiri. Imediat intreaga zona a fost impanzita de ambulante si elicoptere care au preluat persoanele ranite. Soferul a fost retinut, iar cauza producerii accidentului nu se stie deocamdata.

Publicat:16.01.2018, 16:43

Accidentul s-a produs in aceasta dimineata la aproximativ 50 de kilometri de orasul german Manheim. Autobuzul plin cu elevi se indrepta spre scoala dupa ce i-a preluat din suburbiile orasului. Intr-o curba, soferul ar fi pierdut controlul volanului, autobuzul s-a lovit de cateva masini, un pieton, dupa care s-a izbit frontal in peretele unei case. 

“Am fugit imediat incolo, deoarece si colega mea a fost lovita de acest autobuz si a fost ranita. Uterior am vazut ca toti oamenii din autobuz erau raniti, toti erau pe jos si sangerau. Dupa asta imediat am chemat politia si medicii.”

 Tot trecatorii au fost cei care le-au acordat primul ajutor victimelor.

“Ploua in aceasta dimineata, era frig, iar copiii erau in soc. Le-am dat sa bea ceva caldut, le-am dat paturi si le-am scos scaune ca sa aiba unde sa se aseze.”

 Toti pasagerii din autobuz au fost raniti.

Patrick SCHOTTMULLER, MEDIC AMBULANTA: “Autocarul era plin. Avem 37 de de copii raniti. Avem patru, cinci copii cu rani mai grave.” 

 Soferul care la fel s-a ales cu mai multe traumatisme a fost preluat de politie. Nu este clar din ce cauza s-a produs accidentul.