Doi fosti presedinti americani au primit prin posta bombe artizanale de mica putere. Serviciile secrete le-au depistat la timp si le-au neutralizat. Un pachet cu explozibil a fost trimis si la sediul postului de televiziune CNN. Doi jurnalisti erau in direct cand a rasunat alarma, iar cladirea a fost evacuata.

Publicat:25.10.2018, 06:19

”Imi cer scuze, pare sa fi pornit alarma de incendiu, o sa va tinem la curent...”

Imediat, jurnalistii au fost scosi in strada, iar politia a inconjurat cladirea in care se afla sediul CNN. 

James O'NEILL, POLITIST: ”Brigada de genisti a securizat dispozitivul exploziv si l-a ridicat pentru verificari.”

Alte dispozitive explozive au fost depistate, marti si miercuri, la biroul ex-presedintelui, Barack Obama, dar si la resedinta fostului lider american, Bill Clinton si a sotiei acestuia, Hillary. Bombele, detonate ulterior in mod controlat, au fost descoperite de tehnicienii care scaneaza corespondenta unor fosti demnitari americani de rang inalt.  

Hillary CLINTON, FOST SECRETAR DE STAT AMERICAN: ”Suntem bine, multumita angajatilor serviciilor secrete, barbati si femei, care au interceptat aceste colete adresate noua cu mult inainte sa ajunga la noi acasa.”

 Bill DE BLASIO, PRIMARUL ORASULUI NEW YORK: ”A fost, in mod evident, un act de terorism. S-a incercat atacarea presei libere si a liderilor din aceasta tara prin violenta. Vreau sa fie clar - locuitorii New York-ului nu se vor lasa intimidati!”

 Colete continand explozibili au inceput sa fie interceptate luni seara. Primul a fost gasit in cutia postala de la resedinta din New York a miliardarului american George Soros. In toate cazurile a fost vorba de bombe de mica putere, care ar fi provocat mai degraba panica, decat distrugeri. 

Donald TRUMP, PRESEDINTELE SUA: ”Toate resursele guvernului nostru sunt folosite pentru aceasta ancheta si pentru aducerea in fata justitiei a celor responsabili de asemenea acte ticaloase. Amenintarile, in orice forma, nu isi au locul in SUA.”

 CNN a anuntat ca un pachet suspect a fost gasit si la Casa Alba, dar informatia nu a fost confirmata.