Google+

America isi aminteste de momentele dureroase de acum 15 ani. Politistii au organizat o procesiune in centrul New York-ului in memoria celor care au murit pe 11 septembrie 2001 - VIDEO

America isi aminteste de momentele dureroase de acum 15 ani. Politistii au organizat o procesiune in centrul New York-ului in memoria celor care au murit pe 11 septembrie 2001 - VIDEO
Embed:

America isi aminteste de momentele dureroase de acum 15 ani, cand patru avioane au fost deturnate de teroristi in turnurile gemene de la New York si cladirea Pentangonului din Washington. Politistii au organizat o procesiune in centrul New York-ului in memoria celor care au murit pe 11 septembrie 2001.


Marsul a fost deschis de cimpoierii si tobosarii fortelor de ordine. Aceasta fanfara participa de obicei la ceremoniile care aduc omagiu ofiterilor cazuti la datorie. 

 

”Suntem aici pentru a onora toţi fraţii şi surorile noastre care au murit pe 9/11. Să onorăm frăţia care a existat în comunitatea forţelor de ordine.”

 

Dupa procesiune, primarul orasului si seful politiei din New York au depus flori la memorialul dedicat victimelor. Si la Washington s-a tinut un minut de tacere. In curtea Pentagonului s-au adunat functionari pentru a-i comemora pe cei ucisi in atacul asupra cladirii. Ceremoniile de comemorare vor continua si maine. Atentatele din 11 septembrie 2001, considerate cele mai sangeroase din istorie, au fost comise de teroristii din reteaua Al-Qaeda, care au deturnat 4 avioane. Doua au lovit Turnurile Gemene din New York, unul s-a prabusit peste cladirea Pentangonului, iar altul a fost deturnat in Pennsylvania. Atunci, intr-o singura zi, au murit aproape 3 mii de oameni.

 

La 15 ani de la atentate, seful al-Qaeda, a postat un mesaj pe Internet in care ameninta din nou Statele Unite.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn