Google+

Arheologii egipteni au descoperit opt mumii in morminte vechi de peste 3.500 de ani

Arheologii egipteni au descoperit opt mumii, 10 sarcofage pictate in culori vii si numeroase statuete in morminte vechi de peste 3.500 de ani, au anuntat, marti, reprezentantii Ministerului pentru Antichitati, citati de CNN.

 

Specialistii egipteni care au participat la o misiune arheologica au descoperit acele morminte in necropola Draa Abul Nagaa din apropiere de Luxor, in sudul Egiptului.

 

Mormantul principal are forma literei T si apartine unui judecator din oras, denumit Userhat, si este tipic pentru mormintele nobililor care au trait in timpul Noului Regat Egiptean (1550-1070 i.e.n. - cea mai infloritoare epoca din istoria Egiptului, cu cei mai faimosi conducatori), au precizat reprezentantii Ministerului pentru Antichitati.

 

Egypt unearths 8 mummies in 3,500-year-old tombs @CNN https://t.co/l6CPXVqUBK

 

Dupa ce au indepartat 450 de metri cubi de pietris si nisip, arheologii egipteni au gasit intrarea in mormantul principal si in doua morminte adiacente.

 

Excavatiile sunt in plina desfasurare pentru ”a dezvalui secretele acestor doua morminte”, au dezvaluit specialistii egipteni.

 

Camera principala din mormantul central gazduieste o colectie de sarcofage din timpul celei de-a 21-a Dinastii si mumii infasurate in panza de in. Sarcofagele se afla intr-o stare buna de conservare.

 

Arheologii au descoperit, de asemenea, figurine mortuare de tip ”ushabti”, realizate din faianta, teracota si lemn, alaturi de o colectie de vase din ceramica.

 

Intr-o alta incapere, expertiii egipteni au gasit ”o colectie de figurine ushabti, masti din lemn si manerul de pe capacul unui sarcofag, aflat sub ele”.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn