Google+

Atac asupra unei moschei din Germania: “Un act de terorism” - VIDEO

Cinci persoane sunt cautate pentru “tentativa de omor” dupa un incendiu criminal impotriva unei moschei din sudul Germaniei, au anuntat sambaa justitia si politia.

 

Incendiul a fost declanşat în noaptea de joi spre vineri la o moschee din Lauffen, la nord de Stuttgart, potrivit unui comunicat comun al procuraturii din Stuttgart şi poliţiei din Heilbronn.

 

“Indivizi necunoscuţi au aruncat mai multe cocteiluri Molotov pe fereastra” clădirii în care dormea imamul, potrivit sursei. Imamul, care nu a fost rănit, a putut stinge singur incendiul fără să se înregistreze pagube materiale.

 

Anchetatorii, care au deschis o anchetă pentru “tentativă de omor”, sunt de părere că “cel puţin cinci persoane” au putut participa la atac, potrivit comunicatului procuraturii şi poliţiei care au solicitat sprijinul eventualilor martori.

 

Anchetatorii examinează, de asemenea, un posibil mobil rasist sau islamofob. Sâmbătă, Comunitatea turcă din Germania a condamnat o “crimă inumană” şi un “act de terorism care ameninţă direct nu doar fiinţe umane, dar subminează, de asemenea, fundamentele comunităţii noastre”.

 

“Cerem să se facă lumină” în legătură cu acest atac, a declarat preşedintele comunităţii, Gökay Sofuoglu, pentru agenţia de presă dpa.

 

În 2017, în Germania s-au înregistrat 950 de atacuri împotriva musulmanilor sau comunităţii musulmane şi 33 de persoane au fost rănite, potrivit Ministerului de Interne.

 

Jurnalul regional Neue Osnabrücker Zeitung a informat că peste 60 de lăcaşuri de cult musulmane au fost ţinta unor atacuri în 2017 (degradări, desene, uneori realizate cu sânge de porc), dintre care majoritatea au fost comise de persoane de extremă-dreaptă.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn