Suspectul în atacul de la New York soldat cu moartea a opt persoane si cu ranirea altor 11, uzbekul Sayfullo Habibullaevic Saipov, era casatorit, avea doi copii, lucra pentru Uber si locuia în prezent în New Jersey, scrie The Guardian.

Publicat:01.11.2017, 06:11

Saipov, care a intrat în SUA în 2010, a locuit pe rând în Ohio, Florida si apoi în Patterson, New Jersey.

Sayfullo Habibullaevic Saipov, are 29 de ani si este de origine uzbeka, venind în SUA în 2010. El era din Tampa, Florida.

Dilfuza Iskhakova, care locuieste în Cincinnati, Ohio, a declarat pentru The Guardian ca barbatul a stat cu ea timp de câtva luni, în urma cu sase ani, la sosirea din Uzbekistan.

“Parea un baiat amabil, dar nu vorbea prea mult”, povesteste Iskhakova, adaugând ca tânarul doar pleca si venea de la serviciu, el lucrând la un depozit.

Iskhakova a mai sustinut ca, la momentul la care l-a cunoscut, Saipov depusese cererea pentru obtinerea cartii verzi, care îi asigura drept de rezidenta permanenta în SUA.

Dilfuza Iskhakova a precizat ca familia sa pierdut legatura cu Saipov si ca acesta s-ar fi mutat din Ohio în Florida si apoi în zona New York si ca în prezent este casatorit si are doi copii.

Uber a confirmat ca barbatul trecuse de verificarile pentru a putea deveni unul dintre soferii sai si a anuntat ca i s-a blocat accesul la aplicatie. De asemenea, compania a spus ca a luat legatura cu echipa care investigheaza atacul de la New York, pentru a furniza toate datele necesare, declarându-se totodata oripilata de acest atac.

Anchetatorii au gasit în camionul cu care suspectul în atacul de la New York a intrat pe o alee destinata pietonilor si bicicletelor provocând moartea a opt persoane si ranirea altor 11, un bilet în care acesta afirma ca a actionat în numele ISIS, transmite CNN.

Conform CNN, care citeaza un oficial de rang înalt, barbatul a lasat un bilet în care sustine ca a actionat în numele ISIS.

Biletul a fost gasit în masina cu care a intrat în multime si era scris în limba engleza.