Doua persoane care practicau snowboarding au decedat in Bulgaria in urma unei avalanse pe care chiar ei ar fi declansat-o, vineri dimineata, în afara domeniului schiabil din sudul Muntilor Pirin, conform media bulgare.

Publicat:12.01.2019, 10:54

Accidentul s-a petrecut mai sus de statiunea de schi Bansko, unde cele doua victime se aflau împreuna cu alti doi barbati.

Aceasta a fost prima avalansa din acest an în Bulgaria, noteaza DPA. Practicantii sporturilor de iarna din statiunile de schi din Bulgaria au fost avertizati zilele acestea în legatura cu riscul ridicat de producere a unor avalanse.

Între timp, cinci tineri din Serbia care fusesera dati disparuti în aceeasi statiune de schi începând de vineri dupa-amiaza au fost gasiti si se afla în siguranta. Tinerii în vârsta de 15 ani s-au aventurat catre o zona aflata dincolo de pantele din Bansko, potrivit bTV. Operatiunea de salvare a acestora a fost “extrem de riscanta”, a declarat presedintele Crucii Rosii din Bulgaria, Hristo Grigorov, pentru agentia de stiri Focus din Sofia. Tinerii au fost transportati pe sanii si dusi apoi la spital.