Cei 12 baieti care au fost salvati dintr-o pestera din Thailanda, dupa ce 17 zile au fost blocati in interior cu antrenorul lor, i-au adus un omagiu scafandrului care si-a pierdut viata in timpul operatiunii.

Publicat:15.07.2018, 13:28

Cu ochii în lacrimi, baieţii au scris mesaje în care şi-au exprimat gratitudinea, pe un portret al lui Saman Kunan, fostul scafandru al Forţelor Navale, care a murit în 6 iulie, în timp ce încerca sa le duca baieţilor tuburi cu oxigen, scrie CNN.

Când se afla sub apa, scafandrul de 38 de ani a ramas fara oxigen şi şi-a pierdut cunoştinţa, dupa care a murit, au precizat oficialii la acel moment. Dupa decesul acestuia, salvatorii au accelerat operţaiunile de salvare, într-o lupta contratimp cu vremea schimbatoare, dar şi datoritita scaderii nivelului de oxigen din peştera.

În urma cu o saptamâna, medicii au decis sa discute cu rudele baieţilor când sa le spuna despre moartea lui Saman Kunan, a precizat Dr. Jedsada Chokedamrongsook de la Ministerul Sanataţii. Potrivit medicilor, copiii sunt monitorizaţi şi de o echipa de psihiatri, pentru a se asigura ca starea psihica a baieţilor este una buna.

Duminica, baieţii cu vârste între 11 şi 16 ani au scris mesaje de mulţumire pe portretul scafandrului şi au promis sa fie „baieţi buni”.

„Înţelegem ca toata lumea e îngrijorata pentru ei şi le transmit gândurile lor bune. Nu vrem sa acuzam sau sa învinuim pe nimeni. Vrem ca aceasta sa fie o perioada în care ne susţinem unii pe ceilalţi, sa fie un moment frumos pentru toţi oamenii din ţara”, a mai spus reprezentantul Ministerului Sanataţii.