Theresa May se va confrunta cu un vot de neincredere, miercuri seara.

Publicat:12.12.2018, 09:58Liderul grupului parlamentar al conservatorilor britanici, Graham Brady, a anuntat miercuri ca exista suficient sprijin pentru a convoca un vot de neîncredere în lidera partidului, premierul Theresa May, relateaza Agerpres, citând Reuters.

Votul va avea loc chiar miercuri seara între orele 18:00 si 20:00 GMT, într-o sala din Camera Comunelor, rezultatul urmând sa fie anuntat cât mai curând posibil, a mentionat deputatul britanic.

“Pragul de 15% dintre parlamentarii conservatori care vor o motiune cu privire la liderul partidului a fost depasit”, a precizat Brady.

Votul poate fi convocat daca un numar de 48, adica 15% dintre parlamentarii conservatori îl notifica în acest sens pe Graham Brady, presedintele asa-numitului “comitet 1922”.

Theresa May ar putea fi înlaturata de la conducerea Partidului Conservator daca 158 din cei 315 de parlamentari conservatori vor vota împotriva ei.

Luni, premierul Theresa May a decis sa amâne sine die votul prevazut în Camera Comunelor asupra acordului încheiat cu Uniunea Europeana pentru retragerea tarii sale din blocul comunitar, de teama ca deputatii vor respinge acest acord.

Pe Instagram-ul Stirilor Pro TV Chisinau gasiti imaginile momentului din Moldova, dar si din lume!

Sursa: Agerpres