Google+

BREXIT. Theresa May ar putea fi demisa de la sefia guvernului britanic

Theresa May se va confrunta cu un vot de neincredere, miercuri seara.Liderul grupului parlamentar al conservatorilor britanici, Graham Brady, a anunţat miercuri că există suficient sprijin pentru a convoca un vot de neîncredere în lidera partidului, premierul Theresa May, relatează Agerpres, citând Reuters.

 

Votul va avea loc chiar miercuri seara între orele 18:00 şi 20:00 GMT, într-o sală din Camera Comunelor, rezultatul urmând să fie anunţat cât mai curând posibil, a menţionat deputatul britanic.

 

“Pragul de 15% dintre parlamentarii conservatori care vor o moţiune cu privire la liderul partidului a fost depăşit”, a precizat Brady.

 

Votul poate fi convocat dacă un număr de 48, adică 15% dintre parlamentarii conservatori îl notifică în acest sens pe Graham Brady, preşedintele aşa-numitului “comitet 1922”.

 

Theresa May ar putea fi înlăturată de la conducerea Partidului Conservator dacă 158 din cei 315 de parlamentari conservatori vor vota împotriva ei.

 

Luni, premierul Theresa May a decis să amâne sine die votul prevăzut în Camera Comunelor asupra acordului încheiat cu Uniunea Europeană pentru retragerea ţării sale din blocul comunitar, de teamă că deputaţii vor respinge acest acord.

 

Pe Instagram-ul Stirilor Pro TV Chisinau gasiti imaginile momentului din Moldova, dar si din lume!

 

Sursa: Agerpres

 

 


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn