Britanicul Charlie Rowley, otravit cu agentul neurotoxic Noviciok in urma cu 11 zile, a iesit din starea critica, a anuntat miercuri spitalul districtual din Salisbury, oras situat in sud-vestul Angliei, transmite AFP.

Publicat:12.07.2018, 05:27″Nu mai este în stare critica. Starea lui este totusi grava, dar stabila″⁣, a declarat Lorna Wilkinson, directoare în cadrul spitalului districtual din Salisbury.

″În cursul noptii Charlie Rowley a facut progrese suplimentare. Ramâne înca un drum de parcurs pentru Charlie, dar progresul pe care l-am constatat pâna în prezent ne da motive de optimism″⁣, a adaugat ea.

Charlie Rowley (45 de ani) a fost contaminat alaturi de Dawn Sturgess (44 de ani), care a decedat duminica, cu acelasi agent neurotoxic utilizat în atacul asupra fostului spion rus Serghei Skripal si fiicei sa Iulia, în luna martie.

Politia britanica a anuntat ca Sturgess a manipulat un obiect contaminat cu Noviciok, la Amesbury, localitate situata la 13 kilometri de orasul Salisbury, unde în luna martie Serghei Skripal si fiica sa Iulia au fost contaminati cu Noviciok. Londra a acuzat Rusia pentru acel caz, dar Moscova a negat constant orice eventuala implicare.