Bucurie mare la o gradina zoologica din Ialta, unde 2 tigroaice de Amur, specie aflata pe cale de disparitie, au adus pe lume 3 pui sanatosi. Doar ca una dintre ele si-a abandonat puiul imediat dupa nastere. Micutul insa nu a ramas singur. El a fost adoptat de o alta felina.

Publicat:07.03.2016, 15:12


Ei sunt puii care au venit pe lume acum cateva zile. Se simt bine si adauga in greutate in fiecare zi. Desi sunt inca micuti, ingrijitorii spun ca fiecare isi demonstreaza deja “caracterul”. Daca unul dintre ei este mai timid, ceilalti doi fac orice ca sa obtina ce vor. Doi pui au ramas alaturi de mama lor dupa nastere, in timp ce al 3-lea a fost respins.

Totusi, micutul nu a ramas singur - el a fost adoptat de sora mamei sale. Si pentru ca tigroaica nu are suficient lapte pentru toti trei, un pui este hranit de angajatii gradinii zoologice. Puii nu au primit deocamdata nume si nici nu au fost aratati publicului. Ingrijitorii spun ca acestia trebuie sa treaca mai multe controale medicale, iar peste cateva saptamani vizitatorii ii vor putea vedea.

Tigrul Amur, cunoscut ca si tigrul siberian este o specie pe cale de disparitie. Usor de recunoscut dupa blana lor vargata, cei mai multi tigri traiesc in paduri sau in zone cu multa iarba.