Google+

Bustul din aur al unui manechin faimos, scos la licitatie. Suma uriasa ceruta

Aurul este tema unei licitatii speciale, organizate de Casa Sotheby’s. Bustul din aur al unui manechin faimos ar putea fi cel mai ravnit obiect.

 

Un Ferrari aurit, piese de mobilier şi, evident, numeroase bijuterii sunt alte obiecte, cel puţin aurite, care vor fi scoase la vânzare în cadrul evenimentului de miercurea viitoare.

 

“Fata de aur a modei”, Kate Moss a fost sursă de inspiraţie pentru o sculptură din metal preţios. Un artist britanic a creat mai multe busturi dedicate manechinului, iar unul dintre ele, din aur de 18 carate, e scos acum la licitaţie cu 300.000 de lire sterline.

 

Constantine Frangos, Sotheby’s: “Acesta e un bust al lui Kate Moss realizat în 2010. E creat din aur masiv şi a stârnit ceva interes din partea colecţionarilor.” 

Bustul face parte din cele aproape 60 de obiecte de colecţie care vor fi scoase la licitaţie de casa Sotheby’s, în cadrul unui eveniment botezat “Atingerea lui Midas”, după personajul de legendă care transformă în aur orice atinge.

 

Colecţionarii se vor lupta în oferte şi pentru un Ferrari auriu din 1977, creat în doar patru exemplare. Licitaţia va porni de la preţul de 350.000 de lire.

 

Paul Darville, specialist în maşini Sotheby’s: “Am găsit maşina în Italia acum câţiva ani. Avea culoarea roşie şi interiorul negru, ca mai toate maşinile anilor ’80-’90. Doi ani a durat recondiţionarea.”

 

O operă a pictorului francez Yves Klein din 1961, care prezintă o frunză din aur pe un panou de lemn, e cea mai valoroasă piesă scoasă la vânzare, cu suma uriaşă de 1,2 milioane de lire sterline.

 

Cei pasionaţi de istorie vor putea licita pentru un scaun de ceremonii, comandat de împăratul Napoleon în 1804 sau pentru patul folosit de el. Ambele piese de mobilier abundă în detalii aurii.

 

Constantine Frangos, Sotheby’s: “Aurul e un material care a fascinat omul din vremuri antice. Ne-am dorit mereu să organizăm o licitaţie care să aibă aurul în centru şi am socotit că acum e momentul potrivit.”

 

Licitaţia, care va avea loc în 17 octombrie, la Londra, include şi numeroase ceasuri şi bijuterii din aur.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn