Caz socant in China, unde un cuplu a incercat sa-si vanda fetita pe strada.

Publicat:17.08.2018, 14:45Donatiile obtinute de un cuplu de chinezi pentru a salva viata fiului lor bolnav de leucemie au fost înghetate, dupa ce au încercat sa vânda pe strada sora geamana a baiatului pentru a obtine mai multe fonduri, potrivit ziarului South China Morning Post, citat vineri de EFE.


Potrivit imaginilor publicate de mass-media si retelele de socializare, tatal copiilor, Liang Yujia, a iesit pe strada cu copila în brate si un afis pe care scria ca fetita este oferita celui care plateste mai mult pentru a putea plati tratamentul baiatului, diagnosticat recent cu leucemie acuta.


Dupa polemica suscitata, Liang a declarat ca gestul sau a fost de fapt o încercare de a atrage atentia asupra situatiei disperate în care se afla familia si de a strânge mai multe fonduri.


Dar raspunsul sau nu a convins, iar cele trei platforme de ‘crowdfunding’ (strângere a donatiilor) au înghetat suma de 90.000 de yuani (aproximativ 11.480 de euro) strânsa pâna acum de parinti, în fata criticilor lansate de donatori.

Tratamentul baiatului, internat la spitalul Universitatii Sichuan din Huaxi, costa între 500.000 si 600.000 de yuani (63.780 de euro). ”Îmi pare foarte rau pentru ceea ce am facut, dar ramasesem fara alte optiuni”, a declarat Liang, care a regretat profund ca a avut aceasta idee.

Una din platformele de donatii, Aixinchou, a explicat ca actuala campanie ar putea fi relansata dar cu fonduri trimise la spital, astfel încât donatorii sa fie siguri ca banii vor fi alocati direct tratamentului baiatului bolnav de leucemie.