Google+

Cazul jurnalistei Viktoria Marinova. Obiectul gasit de politistii bulgari in casa suspectului - VIDEO

Cazul jurnalistei Viktoria Marinova. Obiectul gasit de politistii bulgari in casa suspectului - VIDEO
Embed:

Un nou suspect a fost arestat in Germania in cazul uciderii jurnalistei bulgare Viktoria Marinova. Individul a fost retinut in localitatea Stade, la 45 de kilometri de orasul Hamburg.

 

Este vorba despre un tânăr bulgar, care a fugit din ţară duminică, la o zi după descoperirea cadavrului jurnalistei. Vestea vine după ce ucraineanul cu cetăţenie română, reţinut iniţial de poliţie, a fost eliberat.

 

Autorităţile de la Sofia au confirmat noua arestare, efectuată marţi seara. Suspectul este un cetăţean bulgar de 21 de ani, care a fost reţinut în Germania, unde locuieşte mama sa. El ar fi declarat că nu o cunoaşte pe jurnalista ucisă.

 

Însă, potrivit televiziunii bulgare Nova, care citează o sursă apropiată anchetei, ADN-ul persoanei reţinute este 100% identic cu mostrele care au fost prelevate din probe găsite în locul crimei, o informaţie confirmată ulterior şi de ministrul de interne.

 

În plus, poliţia a efectuat percheziţii într-un imobil din Ruse şi ar fi descoperit telefonul victimei, susţine postul BTV.

 

Mladen Marinov, ministrul bulgar de Interne: „Am strâns suficiente dovezi care leagă direct suspectul cu scena crimei şi victima. Avem şi o parte a rezultatelor testelor ADN, care arata prezenţa materialului genetic al lui şi al victimei, pe hainele pe care le purta suspectul, iar urme ale ADN-ului sau au fost găsite pe corpul victimei.”

 

Sotir Tatarov, procuror-şef: „Bărbatul a fost acuzat in absentia de două infracţiuni: violul unei femei neajutorate, pe care a agresat-o. A mai fost acuzat şi de comiterea cu premeditare a unei crime, cu un grad mare de brutalitate... În acest stadiu, nu considerăm că omorul are legătură cu activitatea profesională a victimei.”

 

Informaţiile vin la scurt timp după ce autorităţile au anunţat că îl eliberează, din lipsă de probe, pe primul bărbat reţinut în anchetă, un ucrainean cu cetăţenie romană.

 

Teodor Atanassov, şeful Poliţiei Ruse: „Cetăţeanul român va fi eliberat în curând..”

 

Ulterior, surse din Poliţia Română au lămurit că bărbatul a fost găsit în apropiere de locul crimei şi nu a putut explica de ce se afla acolo. Acesta a fost motivul pentru care a fost considerat suspect şi reţinut pentru verificări. În cazul lui nu s-a putut stabili însă nicio legătură cu asasinatul.

 

Uciderea jurnalistei Viktoria Marinova, specializată în investigaţii legate de fraude financiare şi corupţie, a declanşat un val de emoţie în Bulgaria. Mii de oameni au ieşit pe străzi în principalele oraşe din ţara pentru a protesta împotriva crimei, despre care mulţi cred că ar avea legătură cu activitatea profesională a victimei.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn