Descoperire pe cat de stanjenitoare, pe atat de hilara. Un robot "hi-tech" laudat de televiziunea rusa dupa ce a fost prezentat la un forum de tehnologie s-a dovedit a fi un om intr-un costum.

Publicat:13.12.2018, 06:03

Robotul Boris care poate dansa a fost prezentat de televiziunea de stat rusa ca o minune a tehnologiei, însa mai mulţi bloggeri vigilenţi au observat indicii suspecte.

Unde erau senzorii externi? De ce facea robotul atât de multe mişcari care nu erau necesare în timp ce dansa? Şi de ce arata de parca un om putea intra perfect în el?

Boris s-a dovedit a fi de fapt Alioşa Robotul - un costum facut de o companie numita Show Robots.

Costumul de 3000 de lire, echipat cu microfoane, crea o iluzie perfecta ca în faţa ta era un robot complet real.

O fotografie publicata de o agenţie de ştiri deţinuta de un opozant al lui Vladimir Putin şi fost oligarh - Mihail Hodorkovski - arata un actor în costumul de robot. Totul s-a petrecut marţi la forumul tehnologic din oraşul Iaroslav.

Organizatorii forumului destinat ”viitorilor lideri intelectuali ai Rusiei” au spus ca nu a încercat sa pacaleasca publicul prin intermediul costumului. Însa fie ca a fost intenţionat sau doar o greşeala televiziunea de stat rusa a facut fix asta, relateaza The Guardian.