720 de politisti si jandarmi il cauta in continuare pe autorul atacului de la Targul de Craciun de la Strasbourg, dar e posibil ca acesta sa fi fugit in Germania.

Publicat:12.12.2018, 20:48

Marti seara, tânarul a deschis focul cu un pistol, de mai multe ori, şi a lasat în urma 16 victime - doi morţi, o persoana în moarte cerebrala, precum şi 13 raniţi, 6 în stare grava. Anchetatorii l-au identificat pe atacator. Este un francez de origine magrebiana, de 29 de ani, care s-a radicalizat în închisoare. A strigat “Allah e mare” înaintea atacului.

Chiar daca a fost încoltit de soldati Chérif Chekatt, care era înarmat cu un pistol si un cutit a reusit sa scape cu un taxi. I-a spus soferului masinii - care ulterior a vorbit cu politia - ca “a ucis 10 oameni” si ca a fost ranit în lupta cu soldatii.

Chérif Chekatt, cu un cazier plin cu 27 de condamnari în Franta, Germania si Elvetia - era cunoscut de autoritati ca o persoana care se radicalizase în închisoare. Patru persoane care au legatura cu el au fost arestate înca de nopatea trecuta. Surse apropiate anchetei afirma ca ar fi parintii fugarului si doi frati.