Cel mai bogat britanic, si un mare sustinator al Brexitului, a decis sa paraseasca Marea Britanie si sa se mute in Monaco.

Publicat:10.08.2018, 05:29

În ciuda declaraţiilor sale anterioare, potrivit carora statul insular se va bucura de prosperitate dupa ce va parasi Uniunea Europeana, Jim Ratcliffe a decis sa se mute în paradisul fiscal din Monaco, unde cetaţenii nu platesc impozite, potrivit The Independent.

Jim Ratcliffe este fondatorul companiei din industria chimica Ineos şi are o avere estimata la 21 miliarde de lire.

Înainte de referendumul din 2016, Sir Jim a precizat ca a sprijinit ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar, fiind încrezator ca va prospera pe cont propriu.

“Britanicii sunt perfect capabili sa se managerieze singuri şi nu au nevoie de Bruxelles sa le spuna cum sa-şi gestioneze afacerile”, a declarat el pentru The Sunday Times. “Eu pur şi simplu nu cred în conceptul de Statele Unite ale Europei. Nu este viabil.”

In timp ce Ineos va ramane cu sediul in Londra, doi dintre ceilalti directori ai companiei, Andy Currie si John Reece, se vor alatura lui Sir Jim in Monaco, potrivit The Daily Telegraph.

Motivele pentru relocare nu au fost clarificate, dar Jim Ratcliffe s-a plâns anterior de regimul fiscal britanic. Ineos şi-a mutat sediul în Elveţia în 2010, timp de patru ani, pentru a-şi reduce factura de impozit pe profit.