Google+

Cel mai tanar terorist ISIS planuia sa umple marsupiile cangurilor cu bombe. Pedeapsa primita de adolescentul de doar 15 ani

Doi adolescenti, unul din Marea Britanie, altul din Australia, planuiau un atac terorist in Melbourne. Baietii, de 15, respectiv 19 ani, sunt printre cei mai tineri teroristi care sprijina ISIS.

 

In mesajele schimbate de cei doi pe internet si gasite de politisti, acestia discutau despre decapitarea politistilor si insemnarea cangurilor cu simbolul ISIS.

 

Baiatul din Lancashire, Marea Britanie, in varsta de doar 15 ani, executa in prezent o condamnare pe viata, fara drept de apel in urmatorii cinci ani, pentru instigare la violenta si acte teroriste. El impreuna cu Sevdit Besim, un adolescent de 19 ani din Australia, planuiau pe internet sa omoare mai multi agenti de politie la o parada desfasurata la Melbourne, in aprilie anul trecut.

 

In miile de mesaje schimbate de cei doi, procurorii au desoperit planul baietilor de a umple marsupiile cangurilor cu material explozibil, de a picta pe acestia simbolurile Statului Islamic si de a le da drumul pe strada in timpul paradei.

 

Besim, care risca sa fie condamnat pe viata, se gandea sa calce cu masina cativa agenti de politie pentru ca mai apoi sa ii decapiteze: “Deabia astept sa elimin niste politisti, am sa dau de ei si am sa le tai capetele.” scria baiatul, dupa cum relateaza Daily Mail. Politistii spun ca adolescentul era motivat de ideologia profund extremista a Statului Islamic.

 

Britanicul l-ar fi sfatuit pe Sevdit Besim, dupa cum spun procurorii, sa exerseze decapitarile pe vecinii sai: “Iti sugerez sa intri in casa cuiva si sa faci prima victima ca sa prinzi gustul decapitarilor. Incearca pe cineva cu adevarat singur.”


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn