Google+

Cel putin 134 de morti in Bangladesh, in urma unor alunecari de teren cauzate de ploi musonice torentiale

Cel putin 134 de persoane au murit in ultimele zile, in urma unor alunecari de teren, cauzate de ploi torentiale musonice, in sud-estul Bangladesh-ului, potrivit autoritatilor, relateaza AFP.

 

”Operatiuni de salvare sunt in curs. Bilantul ar putea sa creasca, dat fiind ca numeroase zone raman izolate”, a declarat marti pentru AFP Reaz Ahmed, conducatorul autoritatii de gestionarea catastrofelor.

 

Unele dintre victime provin din comunitati tribale din districtul izolat Rangamati, la frontiera cu India, unde 75 de persoane au murit dupa ce torente de noroi le-au acoperit locuintele.

 

”Unele dintre ele dormeau in casa, pe versantul dealului, atunci cand au avut loc alunecari de teren”, a declarat pentru AFP seful politiei locale, Sayed Tariqul Hasan.

 

”Noi i-am evacuat pe unii dintre satenii afectati in scoli si alte locuri, in securitate”, a adaugat el.

 

Maltempo in Bangladesh, sale ad almeno 130 il bilancio dei morti

 

In districtul vecin Bandarban s-au inregistrat sase morti, inclusiv trei copii, iar alti cel putin 30 au fost inregistrati in districtul adiacent Chittagong, unde politia a dispus evacuarea a mii de persoane care traiesc in mahalale la poalele unor dealuri.

 

Aceste precipitatii au loc la doua saptamani dupa ciclonul Mora, care a ucis cel putin opt persoane si a avariat zeci de mii de locuinte.

 

Ploi torentiale din timpul musonului anual s-au abatut de asemenea asupra capitalei Dacca si portului Chittagong, perturband traficul.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn