Cel putin 50 de oameni au murit dupa ce un autobuz a cazut in gol de la o inaltime de circa 20 de metri. Accidentul s-a produs dupa ce soferul ar fi pierdut controlul volanului intr-o curba periculoasa, a lovit parapetul de protectie si s-a prabusit cu tot cu vehicul de pe stanca. Autoritatile locale se tem ca numarul mortilor ar putea creste.

Publicat:10.10.2018, 13:58

Autobuzul cu 52 de pasageri la bord, se indrepta in aceasta dimineata spre capitala Kenyei, pornind dintr-un oras din vestul tarii. Martorii spun ca pe drumul care leaga cele doua orase, autobuzul a iesit de pe carosabil in timp ce cobora o panta abrupta.

Autovehiculul a lovit un parapet de protectie, s-a rasturnat si a cazut in gol. 50 de oameni si-au pierdut viata, dintre care opt copii. Oamenii legii nu au spus deocamdata care este starea celorlalte doua persoane, au precizat, insa, ca numarul mortilor ar putea creste.

“Problema reala este constructia drumului. Acolo este o curba periculoasa, iar mai jos este inca una.”

Statisticile oficiale ale autoritatilor arata ca aproximativ trei mii de persoane isi pierd anual viata in accidente rutiere produse in Kenya. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, insa, numarul ar putea fi mai mare de 12 mii.