Politia italiana a anuntat arestarea unui membru de frunte al "™Ndrangheta, ceea ce l-a facut pe vicepremierul Matteo Salvini, care detine si portofoliul Ministerului de Interne, sa spuna ca astfel de criminali ar trebui "sa putrezeasca in puscarie".

Publicat:21.10.2018, 13:36

Filippo Morgante, în vârsta de 48 de ani, a fost prins la Roma dupa ce petrecuse 12 luni ascunzându-se de politie. El a fost descris drept un membru important al familiei mafiote Gallico, ce face parte din ’Ndrangheta.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii de politia italiana, Morgante urmeaza sa ispaseasca o pedeapsa de 18 ani de închisoare pentru afiliere la Mafia, trafic de droguri, posesie ilegala de arme si intimidare.

“Mafiotii trebuie sa putrezeasca în puscarie. Multumiri Carabinierilor, care l-au vânat, si tuturor barbatilor si femeilor în uniforma din Italia: Suntem mândri de voi”, a declarat Salvini, citat într-un comunicat de presa.

’Ndrangheta este originara din Calabria, în sudul peninsulei italice, si a depasit Cosa Nostra, din Sicilia, ca cea mai puternica grupare mafiota. ’Ndrangheta s-a implantat în Europa, America de Nord si Australia si este considerata cea mai activa grupare de criminalitate organizata din Germania.

Sursa: Agerpres